Dalsland X-country

28 apr
Bengtsfors
0531-52 68 88
info@campdalsland.se

Foto: Anna Sandström

Ett mountainebikelopp som slingrar sig genom den vackra dalsländska naturen.

Dalsland X-Country

Dalsland Cross Country har en underbar bansträckning som slingrar sig fram i vacker dalsländsk natur. Längst med vatten, i skog och över ängsmarker. Eftersom Dalsland är ett landskap med variationer "Ett Sverige i miniatyr" så blir banan också varierande. Loppet körs på större stigar, grusvägar samt lite asfalt.

DXC - Kort bana

Den korta banan är 35 kilometer och avsedd för dig som inte har cyklat så mycket i skogen innan, eller som inte har hunnit träna så mycket, men som ändå vill ha lite utmaning. För det mesta är det grus och asfaltyta, men även kortare sträckor på stigar.

DXC - Lång bana

Den långa banan på 60 kilometer är väldigt vacker, vi hoppas ni hinner ta in det. Banan i sig är ganska lättcyklad men den är ganska kuperad så den är ändå utmanande särskilt med tanke på att det är tidigt på säsongen. Naturligtvis innehåller banan en hel del utmanande uppförskörning men då inte speciellt tekniskt. Banan är tuff nog för att eliten ska få något att bita i men amatörer kommer inte att ha några problem med att ta sig an banan.

Mini-DXC för barn

Det finns det även möjlighet för dig som är lite yngre att starta i Dalsland X-Country i loppet som kallas Mini-DXC. Sträckan är 1,7 kilometer för de äldsta barnen och cirka 1 kilometer för de yngre. Det kommer vara en gemensam start för alla barn.

Läs mer om Dalsland X-country på deras hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster          

Mer information
Datum: 28 april 2018
Tid: 00:00
Ort: Bengtsfors
Plats:
Kontakt: 0531-52 68 88 info@campdalsland.se
Pris:
Tillgänglighet:
Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 januari 2018
Sidan publicerad av: Anna Sandström