Himmeli - utställning på Halmens hus 9 juni - 1 september

9 jun - 1 sep
Bengtsfors
0531 52 80 21
info@halmenshus.com

Foto: Niklas Eriksson

På Halmens hus pågår utställningen Himmeli mellan den 9 juni till den 1 september. Sommarens stora utställning gjord av världens enda himmelist Eija Koski.

Eija Koski är världens enda konstnär med titeln himmelist. Hon ställer ut, föreläser och håller himmelikurser i konsten att skapa himmelis runtom i världen, speciellt i Japan.

Om utställningen

Vad blir det av samtal mellan halm och tomhet? Tar man med geometri och rätta proportioner, blir det ordning och harmoni, en himmeli. Himmelis symmetriska geometriska former är traditionellt byggda av bondens guld, av strålande råghalm.

Ordet Himmeli hänvisar till himmelen. Det är inte en tillfällighet, himmeli är också känd under namnet Kosmos. Kosmos är synonymt med Universum, och nämns första gången av Pythagoras. Han hade ursprungligen två översättningar till Kosmos och det var Smycke och Ordning. Kosmos har de här båda sidorna såsom Himmeli, skönhet i den perfekta ordningen.

För mig är min himmeli en reflektion av universumet, med sin skönhet och ordning. Himmeli är min väg till innerlig ro. De geometriska, harmoniska mönstren talar ett universellt språk, som vår själ förstår, säger Eija Koski.


Mer information
Datum: 9 juni 2018 - 1 september 2018
Tid: 00:00 - 00:00
Ort: Bengtsfors
Plats: Halmens hus
Kontakt: 0531 52 80 21 info@halmenshus.com
Pris: Gratis
Tillgänglighet:
Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 augusti 2018
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson