• Startsida
  • / Planhandläggare Samhällsbyggnadsenheten

Planhandläggare
Samhällsbyggnadsenheten

Sista ansökningsdatum: 2017-04-02

Vi tillämpar löpande urval.

Anställningsvillkor

Tillsvidare med eventuell provanställning

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Snarast

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Referensnummer

30/17


Samhällsbyggnadsenheten är en enhet inom kommunledningskontoret som ansvarar för planering, bygglov, MBK samt mark- och exploatering. Totalt är vi fem medarbetare på enheten.

Arbetsuppgifter

Som planhandläggare kommer du att arbeta med såväl detaljplanering som översiktsplanering, där förmågan att se utvecklingsmöjligheter, väga samman olika intressen och driva arbetet framåt till resultat är viktiga delar. I arbetet ingår att hålla ihop planprocessen, ta fram utredningar och upprätta planhandlingar både på egen hand och med hjälp av konsulter, föra en dialog med myndigheter, exploatörer, fastighetsägare och allmänhet samt förankra planerna internt i förvaltningen och med politiken.
I arbetsuppgifterna ingår även andra utredningar inom samhällsbyggnadsområdet, GIS, adress- och
byggnadsregister samt service och rådgivning till allmänhet och näringsliv m.m. Inom
samhällsbyggnadsenheten försöker vi arbeta brett för att kunna täcka upp för varandra vid behov. Arbetet innebär stort eget ansvar och initiativförmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom området fysiskt planering, arkitektur, lantmäteri eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har kunskaper inom plan- och bygglagen och miljöbalken samt behärskar de vanligaste rit- och
layoutprogrammen. Tidigare arbetslivserfarenhet från samhällsbyggnadsområdet är meriterande. Eftersom arbetet förutsätter god kommunikativ förmåga krävs att du behärskar svenska språket i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, du måste vara serviceinriktad, lyhörd, noggrann och ansvarsfull. Vi förutsätter att du har ett brinnande intresse för samhällsutveckling, ser möjligheter och har ett förhållningssätt som ger bra förutsättningar för gott samarbete och trivsel på arbetsplatsen. Välkommen med din ansökan!

Körkort klass B samt tillgång till egen bil är ett krav

Ansökan

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Om du vill skicka in din ansökan via brev går det bra (vi kan dock komma att begära in kompletterande uppgifter). Ange referensnummer på sökt tjänst.

Bengtsfors kommun
Kommunledningskontoret
Box 14
666 21 Bengtsfors

Kontakt

Annika Karlsson
Planchef
0531-52 60 12
annika.karlsson@bengtsfors.se

Olle Vister, Vision
0531-52 65 21

Om Bengtsfors kommun

Bengtsfors kommun har cirka 10 000 invånare och ligger i det vackra landskapet Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad.

Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Vår ambition är att öka inflyttningen till kommunen genom att skapa attraktiva miljöer för boende, företagande och besöksnäring.

Dalsland kanotmaraton+
OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 mars 2017
Sidan publicerad av: Agneta Andersson