Sommarvärdar
Turistbyrån

Sista ansökningsdatum: 2017-04-28

Vi tillämpar löpande urval.

Anställningsvillkor

Sommarjobb

Tillträde

Sommarjobben delas upp i två fyraveckorsperioder. Period 1 vecka 25-28 och period 2 vecka 29-32


Turistbyrån ger besökare tips om aktiviteter och besöksmål i vår kommun. I år görs en satsning för att
stimulera besöksnäring och handel samt skapa en positiv bild av Bengtsfors kommun genom att anställa åtta gymnasieelever som sommarvärdar.

Om jobbet

Som sommarvärd ska du vara på plats bland turister och besökare på olika besöksmål och evenemang i kommunen. Du ska representera Bengtsfors kommun genom att marknadsföra kommunens besöksmål samt ge information om det utbud som finns.

Sommarvärdarna kommer att vara synliga genom att bära kläder med flerspråkig text och symbol som visar att de är "mobila turistbyråer".

I jobbet ingår att hjälpa de som söker upp dig/er, men också att vara uppsökande och erbjuda service. Exempel på uppgifter kan vara att på morgonen gå till gästhamnen och dela ut ett program med vad som händer under
veckan samt tipsa om besöksmål, vara på plats när passagerarna på kanalbåtarna anländer, åka med rälsbussen då och då samt befinna sig på platser med många besökare.

Personal på Dalslands Turist AB och Bengtsfors turistbyrå kommer att genomföra en utbildning innan jobbet startar för att ge kunskap om besöksmål, kommande och pågående event samt värdskap.

Du arbetsleds och utgår från turistbyrån där finns också ett lager av informationsmaterial som behövs i jobbet. Under jobbet har du/ni möjlighet att ringa och/eller hänvisa till turistbyråpersonalen vid frågeställningar.

Sommarjobben delas upp i två fyraveckorsperioder. Period 1 vecka 25-28 och period 2 vecka 29-32. Varje period bemannas av fyra stycken sommarvärdar. Under veckodagar är arbetstiden uppdelad i för- och
eftermiddagspass och under helg ett arbetspass. Ni jobbar två åt gången per pass. Arbetstiderna styrs av turistbyråns öppettider samt av besöksstatistik.

Kompetenskrav

Du ska vara en serviceinriktad ungdom i gymnasieåldern boende i Bengtsfors kommun. Du måste behärska det svenska språket i tal och skrift. Du behöver ha kunskaper i andra språk, främst engelska och tyska.

Ansökan

Kontakt

Bengtsfors turistbyrå
0531-52 63 55
turist@bengtsfors.se

Om Bengtsfors kommun

Bengtsfors kommun har cirka 10 000 invånare och ligger i det vackra landskapet Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad.

Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Vår ambition är att öka inflyttningen till kommunen genom att skapa attraktiva miljöer för boende, företagande och besöksnäring.

Välkommen till Bengtsfors kommun, foto: Cicci Wik
OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 april 2017
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson