Hej

Behandlingssekreterare

Vi behöver dig till Individ- och familjeomsorgen, välkommen med din ansökan senast 2017-12-30.

Det här är vi

Inom individ- och familjeomsorgen arbetar vi nära våra klienter som oftast är personer som på något sätt är utsatta för motgångar eller svårigheter i livet. Vi har många kontakter med, och ett stort ansvar för, invånarna i Bengtsfors kommun. Ramen för vår verksamhet styrs av lagstiftning, främst socialtjänstlagen, därutöver drivs vi av att tillgodose de individuella behov våra brukare har. Vi jobbar också utifrån en helhetssyn för att på bästa sätt hjälpa våra klienter. Det tycker vi är viktigt! Vår individ- och familjeomsorg är indelad i fem funktioner; barn och unga, vuxengrupp, behandlingsgrupp, försörjningsstöd och administration. Inom barn och unga samt vuxengruppen arbetar vi främst med utredningar och myndighetsutövning inom barn, unga och vuxna. Vår behandlingsgrupp arbetar med öppenvårdsinsatser och i vår ekonomigrupp möter vi människor i behov av ekonomiskt bistånd. Hela enheten sitter tillsammans i våra kontorslokaler i Bengtsfors centrum.

Ditt jobb är viktigt

 Vi söker nu en behandlingssekreterare som ska arbeta med förändringsarbete genom insatser från socialsekreterare, råd och stödkontakter samt klientgrupper.  Som behandlingssekreterare inom IFO träffar du många olika människor med varierande behov.

Individ- och familjeomsorgen är i ett utvecklingsskede där vi bland annat förbättrar arbetet kring:

  • råd- och stödfunktionen
  • klientarbete genom gruppverksamhet
  • arbete genom arbetssättet "En väg in".

Under ledning av en 1:e socialsekreterare arbetar behandlingsgruppen med att ta fram en genomförandeplan av den beviljade insatsen, samt ansvara för behandlingsarbete med klient på både individbas som gruppnivå.

Det här är du

Att arbeta som behandlingssekreterare kan vara utmanande, du måste därför vara kunnig och trygg i din yrkesroll och ha en förmåga att möta personer i svåra och olika situationer. Du måste vara intresserad av människor och kunna möta klienterna i en påfrestande situation, samt ha en förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Det är också viktigt att ha ett strukturerat arbetssätt och kunskap om gällande modeller för förändringsarbete. Det är en fördel att ha kännedom om offentlig verksamhet och hur samhället är uppbyggt då du ofta har kontakt med andra myndigheter. Vi ser gärna att du har vana vid att använda dator.

Du har och kan upprätthålla en god struktur i arbetet, vara en god organisatör och ha god förmåga att bemöta, vägleda klienter i deras situation. Du bör ha en god administrativ förmåga. Du är duktig på samverkan, både internt inom verksamheten men även externt mot olika samverkanspartners.

Bengtsfors kommun använder Procapita och det är därför en fördel om du behärskar detta.

Kompetenskrav

Högskoleutbildning som är relevant för jobbet.

Körkort klass B är ett krav

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Snarast

 

Välkommen med din ansökan!

Referensnummer

170/17 (ange referensnummer i din ansökan)

Sista ansökningsdatum

2017-12-30

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

 

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Om du vill skicka in din ansökan via brev går det bra (vi kan dock komma att begära in kompletterande uppgifter).

Bengtsfors kommun
Kommunledningskontoret
Box 14
666 21 Bengtsfors

Vi tillämpar löpande urval.

Kontakt

Anna-Karin Rådén
IFO-chef
0531-52 65 03
anna-karin.raden@bengtsfors.se

Marika Rosenbaum, SSR
0531-52 65 19

Olle Vister, Vision
0531-52 65 21

Viktigt på riktigt

Att arbeta i en kommun innebär att man sätter medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna.

Våra jobb handlar om att göra insatser som har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du många jobbarkompisar, ungefär 750 stycken. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun har cirka 10 000 invånare och ligger i det vackra landskapet Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad.

Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+. I kommunen finns också ett aktivit föreningsliv.

Här kan du läsa mer om kommunen, våra olika orter, få länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Turistbyrån i Bengtsfors, foto: Maria Ljungberg
OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 december 2017
Sidan publicerad av: Agneta Andersson