Hej

Pedagog/samordnare

Vi behöver dig till Familjecentralen, välkommen med din ansökan senast 2018-06-25.

Det här är vi

Familjecentralen är till för föräldrar och barn och här jobbar vi hälsofrämjande, generellt, tidigt förebyggande och stödjande. Vi är ett samlat stöd i form av öppen förskola, socialtjänst, barnavårdscentral och mödravårdscentral. Här arbetar alla professioner för att erbjuda stöttning av hög kvalitet med fokus på det förebyggande arbetet. Familjecentralen fungerar även som ett kunskaps- och informationscentrum. Vår målgrupp är familjer med barn i åldrarna 0-6 år.

Under hösten 2018 startar familjecentralen i Bengtsfors upp i nya lokaler och med utökad verksamhet. Som medarbetare hos oss blir du en del av vårt team. Vi trivs alla med att arbeta tvärprofessionellt där vi kan utvecklas tillsammans och delge varandra våra kunskaper. Vårt arbetssätt präglas av gemensamma möten och handledning, vilket ger oss en helhetssyn och ett gemensamt förhållningssätt som gagnar vår målgrupp.
Vi är övertygade om att en arbetsgrupp med olika kompetens, etnisk bakgrund, kön och ålder är det bästa, och vill att du ska bidra till att skapa den gruppen

Ditt jobb är viktigt

Som förskollärare/samordnare på familjecentralens öppna förskola erbjuds du ett varierat och roligt arbete med fokus på det hälsofrämjande arbetet i kommunen. På familjecentralen bidrar du till att den öppna förskolan blir en naturlig mötesplats för föräldrar och barn.

Du kommer arbeta för att:
-Stärka det sociala nätverket kring föräldrar och barn.
-Utifrån din kompetens som förskollärare se och bekräfta relationen mellan förälder och barn.
-Vara en modell för föräldrar i hur man tar tillvara på barns lek, nyfikenhet och lust att lära.
-Leda sångsamlingar, sagostunder och skapandeaktiviteter.
-Organisera/hålla i föräldrautbildningar.

Samordnarroll
I rollen som samordnare är du ansiktet utåt och navet i familjecentralen. I den rollen ingår också att samordna familjecentralens verksamhet genom att vara en länk mellan styrgrupp och arbetsgrupp. Du skapar tillsammans med arbetsgruppen en fungerande struktur i verksamheten. Du driver den öppna förskolans pedagogiska utvecklingsarbete. Utöver detta har du också administrativa uppgifter så som dokumentation och ekonomiansvar för öppna förskolan.

Det här är du

Du har stor och bred kunskap om barns utveckling och behov.  Du arbetar för ett jämställt föräldraskap och utifrån allas lika värde.  Ditt bemötande är positivt och generöst och du har god social kompetens. Där har du din styrka. Du är bra på att bygga relationer och skapa bra möten.
Tycker du om att jobba självständigt så väl som i grupp? Det är bra för vi söker en person som kan bidra till ett gott arbetsklimat och som trivs med att samverka med olika professioner.

Kompetenskrav

Du är utbildad förskolelärare eller har gått en högskoleutbildning som är relevant för jobbet. All erfarenhet från jobb inom förskola och skola är meriterande.

Körkort klass B är ett krav

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Snarast eller efter överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan!

Referensnummer

65/18 (ange referensnummer i din ansökan)

Sista ansökningsdatum

2018-06-25

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

 

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Om du vill skicka in din ansökan via brev går det bra (vi kan dock komma att begära in kompletterande uppgifter).

Bengtsfors kommun
Kommunledningskontoret
Box 14
666 21 Bengtsfors

Vi tillämpar löpande urval.

Observera att som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Carl-Göran Strutz
Utbildningschef
0531-52 62 05
carl-goran.strutz@bengtsfors.se

Britt-Marie Aspmark, Lärarförbundet
0531-52 62 81

Viktigt på riktigt

Att arbeta i en kommun innebär att man sätter medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna.

Våra jobb handlar om att göra insatser som har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du många jobbarkompisar, ungefär 750 stycken. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun har cirka 10 000 invånare och ligger i det vackra landskapet Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad.

Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+. I kommunen finns också ett aktivit föreningsliv.

Här kan du läsa mer om kommunen, våra olika orter, få länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Gamla stenbron i Bengtsfors, foto: Sofia Magnusson
OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2018
Sidan publicerad av: Agneta Andersson