Hej

Elevassistent

Vi behöver dig till Franserudsskolan, välkommen med din ansökan senast 2018-10-31.

Det här är vi

Franserudsskolan, som ligger i centralorten Bengtsfors, är en av fyra grundskolor i Bengtsfors kommun. På Franserudsskolan går cirka 320 elever, från förskoleklass till och med årskurs fem, indelade i två klasser per årskurs. På skolan finns även särskola (tränings- och grundsärskola) samt fritidshem. Totalt arbetar ett femtiotal lärare och annan personal på skolan. Våra lokaler är ändamålsenliga, ljusa och rymliga samt väl anpassade för pedagogisk verksamhet med god tillgång till undervisning i grupprum. Viss undervisning sker i moduler då elevantalet ökat kraftigt den senaste tiden, på skolan finns elever från en rad olika kulturer. På Franserudsskolan arbetar vi i arbetslag och undervisningen sker med en blandning av klasslärare/mentorer och ämneslärare. Från och med årskurs tre har vi ämneslärare i de praktiska ämnena och här finns arbetslag som ansvarar för vissa delar av det praktiska arbetet (PA) kopplat till undervisningen. Vi har ett nära samarbete med elevvård/elevhälsa, ledning och andra gemensamma resurser. På Franserudsskolan arbetar vi med konceptet one-to-one i vår lärandemiljö.

Ditt jobb är viktigt

Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Dina arbetsuppgifter varierar beroende på vilken elev du arbetar med. Det kan handla om att hjälpa till att hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsnedsättningar. Du hjälper eleven på ett sådant sätt att hen, trots sina eventuella svårigheter, ska få samma förutsättningar att klara av skolan som andra barn. Ibland arbetar du med tekniska hjälpmedel, exempelvis när eleven har dyslexi. Som elevassistent arbetar du i samråd med lärarna som har huvudansvaret för undervisningen. Du har även kontakt med övrig personal i skolan, som exempelvis fritidspedagoger, speciallärare, skolkökspersonal och skolledare.

Det här är du

Som elevassistent behöver du vara bra på att samarbeta samt vara van vid att arbeta självständigt. Om du har utbildning eller kunskaper kring funktionsnedsättningar är det meriterande. Du ska vara ansvarsfull, lyhörd och trygg i dig själv. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

Gymnasieutbildning inom exempelvis barn- och fritidsprogrammet.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

7 januari 2019

 

Välkommen med din ansökan!

Referensnummer

102/18 (ange referensnummer i din ansökan)

Sista ansökningsdatum

2018-10-31

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

 

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Om du vill skicka in din ansökan via brev går det bra (vi kan dock komma att begära in kompletterande uppgifter).

Bengtsfors kommun
Kommunledningskontoret
Box 14
666 21 Bengtsfors

Vi tillämpar löpande urval.

Observera att som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Elisabeth Håfström, Handläggare
0531-52 72 72
elisabeth.hafstrom@bengtsfors.se

Kommunal, 0531-52 60 72

Viktigt på riktigt

Att arbeta i en kommun innebär att man sätter medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna.

Våra jobb handlar om att göra insatser som har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du många jobbarkompisar, ungefär 750 stycken. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun har cirka 10 000 invånare och ligger i det vackra landskapet Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad.

Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+. I kommunen finns också ett aktivit föreningsliv.

Här kan du läsa mer om kommunen, våra olika orter, få länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Tisselskogs hällristningar, foto: Maria Ljungberg
OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 oktober 2018
Sidan publicerad av: Agneta Andersson