Möte i Bäckefors om nya LONA-stöd

21 sep
Bäckefors
0530-939454
renee.olsaker@dalsland.se
Laxsjön, Bengtsfors kommun

Laxsjön, Bengtsfors kommun. Foto: Niklas Eriksson

Du som arbetar med naturvårdande åtgärder i den kommunala organisationen eller utför ideellt naturvårdsarbete i Bengtsfors, Dals-Eds, Färgelanda och Melleruds kommuner, hälsas hjältligt välkommen till informationsmöte i Bäckefors den 21 september. Mötet kommer att handla om hur kommunerna kan söka nya LONA-stöd.

Det är Renée Olsåker, miljöstrateg på Dalslands miljö- och energikontor, som bjuder in. Genom åren har Dalsland beviljats mycket pengar till statliga lokala naturvårdsprojekt, s.k. LONA-stöd. Dessa har genomförts genom Dalslands miljö- och energikontor i nära samarbete med andra. Senaste exemplet är hemsidan och boken Natur i Dalsland. Lokala föreningar som arbetar ideellt med naturvård har varit aktiva i de flesta avslutade LONA-projekt.

Detta informationsmöte ordnas eftersom flera har frågat hur man söker nya LONA-stöd. Mötet är både för kommunala förvaltningar och för ideella naturvårdsföreningar.

Under mötet exemplifieras hur ett LONA-projekt går till, vad som ska vara med i en LONA-ansökan och vem som får ansöka. Renée Olsåker svarar gärna på frågor. Ansökningstiden är senast 1 december - varje år. Dalslands miljö- och energikontor (som tidigare hette Dalslands miljökontor) har inte planerat någon ny LONA-ansökan men kan vid behov vara ”bollplank” eller liknande.

Ingen föranmälan krävs men du får gärna skicka ett mail om du kommer eller inte. På mötet bjuds det på frukt. Om någon vill prata mer ingående om ett projekt så går det bra att göra det direkt efter mötet alternativt boka en tid.

Mer information
Datum: 21 september 2017
Tid: 15:00 - 16:00
Ort: Bäckefors
Plats: Bäckegården
Kontakt: 0530-939454 renee.olsaker@dalsland.se
Pris: Kostnadsfritt
Tillgänglighet: Ingen bindande föranmälan
Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 september 2017
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson