Bilder från ljuskväll

Ljusfest Bengtsfors

Foto: Niklas Eriksson

Torsdagen den 26 oktober arrangerades ljuskväll i Bengtsfors. Mörkret skingrades och arrangemanget lockade alla åldrar.

Utefter Centralparken och längs med promenaden vid kanalen lyste marschaller och spotlights upp oktoberkväll, som var relativt ljummen och klar. Ljuskväll med varm saft och kakor, kanotister som lyste upp vattnet och belysta öar ute i vattnet gjorde kvällen till en upplevelse.

Frivilliga i ljuskvällskommitén detta år var Roland Jernberg, Göte Magnusson, Peter Magnusson, Torbjörn Jansson och Johan Sandzén och från Kultur och Fritidskontoret bidrog Johan Lilljeqvist och Sara Vogel Rödin.

Från Kulturskolan deltog David Norlin, Olle Dahlén, Lars Wallin och inlånad extrakraft var Baboukar Camara. De spelade på udden. Dessutom var Strömkullegymnasiet estetelever med lärare Patrik Sandström i spetsen med och arrangerade. Bengtsfors Bois Kanotsektion gled fram i natten och lyste upp kanal och Lelång.

- Ett stort tack till alla som kom och alla som gjort kvällen så lyckad, säger kulturchef Sara Vogel Rödin, och ett speciellt tack till Tekniska förvaltningens Städpatrull som städade bort utbrända marschaller tidigt på fredag morgon.

- Till nästa år efterlyser vi fler frivilliga krafter som vill bidra till denna fina kväll, hälsar kulturchef Sara Vogel Rödin.

Ljusfest 2017

En ogräsbrännare kommer väl till pass när 100-tals marschaller ska tändas. Foto: Niklas Eriksson.

Ljuskväll 2017

Foto: Niklas Eriksson

Ljuskväll 2017

Om du tittar noga så ser du en kille med ett par speciella skor. Foto: Niklas Eriksson

Ljusfest 2017

Lärare från Kulturskolan spelade under ljusfesten. Foto: Niklas Eriksson

Ljusfest 2017 Kanotister

Kanotister från Bengtsfors Bois Kanotsektion lös upp kanalen och Lelång. Foto: Niklas Eriksson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 mars 2018
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson