Badplats på gång i Skåpafors

Bygge badplats Skåpafors

Läget för badplatsen på Galthögen i Skåpafors. Foto: Niklas Eriksson

En ny badplats är på gång i Skåpafors. Om några veckor är den klar. Det nysådda gräset ska växa upp och bryggor ska sättas ut i vattnet, men redan nu ser man hur badplatsen kommer att se ut. Läget för stranden är riktigt bra och det är fri sikt åt öster, söder och väster.

- Den nya badplatsen hamnar strax bortom fotbollsplanen i Skåpafors, så om du kör förbi förskolan kommer du ut på udden där badplasten ska ligga, säger Stefan Fridén, teamleader på Gata/väg/park. Galthögen heter platsen.

- Det blir en ny väg ner till badplatsen, men den är till framst för funktionshindrade, säger Stefan Fridén. Det blir krossad asfalt på vägen. Det blir också nytt utrullat gräs, toalett och bryggor från den tidigare badplatsen i Skåpafors.

- Vi rullar ut 400 kvadratmeter gräs som går ända ner till vattnet. Sedan har vi sått gräs upp emot skogen. Stefan hoppas att gräset ska växa så vi kan öppna stranden vecka 26 eller 27.

Den tidigare badplatsen låg på mark som Bengtsfors kommun arrenderade. När avtalet gick ut ville inte den nya markägaren förlänga avtalet och därför flyttar vi badplatsen till ett nytt ställe.

Bygge badplats Skåpafors

Så här ser det utrullade gräset ut. Foto: Niklas Eriksson

Bygge badplats Skåpafors

Nysått gräs och utrullat gräs. Foto: Niklas Eriksson

Bygge badplats Skåpafors

Vägen ner till Laxsjön och badplatsen i Skåpafors är under uppbyggnad. Foto: Niklas Eriksson

Bygge badplats Skåpafors

Badbryggorna ligger på land, men ska snart i vattnet. Foto: Niklas Eriksson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 juni 2018
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson