Branschdag - träffa era framtida medarbetare 17 oktober

Illustration: Sofia Magnusson

Arbetsgivare nu är det dags att anmäla er till Branschdag 2018 där ni träffar era framtida medarbetare! Vi bjuder in arbetsgivare i Bengtsfors kommun att delta på Branschdag 2018 den 17 oktober på Strömkullegymnasiet. Branschdagen är en möjlighet för lokala arbetsgivare att visa upp sig för framtida medarbetare i form av högstadieelever årskurs 7-9 samtidigt som eleverna får insyn i arbetslivet och vår lokala arbetsmarknad.

Branschdagen är ett tillfälle att marknadsföra era verksamheter och yrkesroller och skapa en första kontakt med era framtida medarbetare.

De elever som går på högstadiet nu tar studenten om 4-6 år och kommer då ut i arbetslivet eller studerar vidare. Branschdagen ger eleverna insyn i arbetslivet och visar eleverna vilka spännande möjligheter i form av arbetsgivare och yrkesroller som finns på vår lokala arbetsmarknad.

På premiären av den Branschdag som arrangerades i november 2017 kom totalt 200 elever för att träffa och lyssna på olika lokala arbetsgivare på Strömkullegymnasiet. Dagen väckte elevernas intresse och tankar kring yrkesroller, gymnasieval och vidareutbildning samt visade vilka spännande möjligheter och arbetsgivare det finns lokalt.
Branschdagen blev mycket lyckad och på begäran från både elever och arbetsgivare så bjuder vi i år in fler elever och arbetsgivare.

Branschdagen blir många elevers första kontakt med arbetslivet och lyfter fram att det finns mycket spännande möjligheter hos arbetsgivare i Bengtsfors kommun. Eleverna får under dagen tankar kring sitt gymnasie- och yrkesval samt vidareutbildning. För att tydliggöra kopplingen mellan val av utbildning, yrkesroller och branscher
samt för att ge eleverna ett bredare perspektiv kommer årets Branschdag bestå av presentationer och utställningar i olika ”branschgrupperingar” bestående av både arbetsgivare inom respektive bransch och programansvariga för utbildningarna som kopplar till de olika branscherna.

Samverkan mellan skola och arbetsgivare är avgörande för att säkra vår framtida kompetensförsörjning och fortsatt tillväxt.

Anmäl ditt företag/organisation genom att mejla eller ringa:
Jeanette Lindh Svanqvist, Näringslivsutvecklare 
Mejl: jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se
Telefon: 0531-52 60 44

Vid anmälan till Branschdag 2018 den 17 oktober (heldag) meddela även om du vill vara med på vårt
planeringsmöte inför Branschdagen - 29 augusti kl. 14:00-15:30.

Varmt välkomna med er anmälan!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 augusti 2018
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist