Matsedel grundskola

Tallriksmodellen gör det enklare att välja mat så att eleverna får tillräckligt med näring. Alla skolor har tallrikar som är indelade i tre färgmarkeringar. Gult = potatis, pasta, ris, matvete, bulgur, couscous. Grönt = grönsaker, rotfrukter. Rött = kött, fisk, ägg, vegetariskt alternativ med linser, kikärter eller bönor. Foto: Niklas Eriksson

  • Vecka 43

    22 - 26 oktober
    Måndag
    Korvgryta, ris, majs, brytbönor

    Alternativ: Vegetarisk korvgryta
    Tisdag
    Kassler, potatisgratäng, pizzasallad, kokt broccoli

    Alternativ: Kikärtsbiff
    Onsdag
    Kycklingssås, pasta, ärtor, majs

    Alternativ: Grön pastasås
    Torsdag
    Stekt fisk, kall sås, kokt potatis, morotsstavar, kokta ärtor

    Alternativ: Kesobiff
    Fredag
    Helstekt kotlettrad med sås och äppelmos, kokt potatis, kålsallad med morot, sommargrönsaker

    Alternativ: Quornfilé med sås
     
  • Vecka 44

    29 oktober - 2 november
    Måndag
    Ost- och salsagratinerad falukorv serveras med ketchup ochsenap, potatismos, majs, amerikansk grönsaksblandning

    Alternativ: Ost- och salsagratinerad sojakorv
    Tisdag
    Skånsk köttgryta, ris, pizzasallad, kokt morot

    Alternativ: Indisk tomat och böngryta
    Onsdag
    Ugnsbakad lax med kall sås och kokt potatis, kokt potatis, gurkstavar, kokta ärtor

    Alternativ: Selleribiff med kall sås
    Torsdag
    Kycklingsoppa, frukt, hembakat bröd med pålägg, morotsstavar

    Alternativ: Potatis- och purjolökssoppa med linser
    Fredag
    Köttfärssås, spaghetti, kålsallad med morot, kokt broccoli

    Alternativ: Tomatsås med linser
     
Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 augusti 2018
Sidan publicerad av: Anna Sandström