Matsedel grundskola

Tallriksmodellen gör det enklare att välja mat så att eleverna får tillräckligt med näring. Alla skolor har tallrikar som är indelade i tre färgmarkeringar. Gult = potatis, pasta, ris, matvete, bulgur, couscous. Grönt = grönsaker, rotfrukter. Rött = kött, fisk, ägg, vegetariskt alternativ med linser, kikärter eller bönor. Foto: Niklas Eriksson

  • Vecka 34

    20-24 augusti
    Måndag
    Köttbullar, sås, lingonsylt, potatis, majs, kokt broccoli

    Alternativ: kikärtsbiff med vitlökssås
    Tisdag
    Varmkorv, potatismos, pizzasallad, majs, ketchup, senap

    Alternativ: sojakorv
    Onsdag
    Tomatgratinerad fisk, potatis, ärtor, bukettgrönsaker

    Alternativ: gratinerad osso bocco med gremolata
    Torsdag
    Cowboysoppa, hembakt bröd med pålägg, frukt, morotsstavar

    Alternativ: vegetarisk cowboysoppa
    Fredag
    Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, klyftpotatis, ketchup

    Alternativ: ost- och grönsaksburgare
     
  • Vecka 35

    27-31 augusti
    Måndag
    Grillkorv, pasta, majs, bukettgrönsaker, ketchup, senap

    Alternativ: sojakorv
    Tisdag
    Kalops, potatis, rödbetor, pizzasallad, kokt broccoli

    Alternativ: vegetarisk gryta med vitlöksklick
    Onsdag
    Chilifisk, potatis, ärtor

    Alternativ: grönsaksgratäng
    Torsdag
    Gulasch, ris, creme fraicheklick, morotsstavar, amerikansk grönsaksblandning

    Alternativ: vegetarisk gulaschgryta
    Fredag
    Kycklingfärslimpa, grönpepparsås, lingonsylt, potatis, kålsallad med morot, herrgårdsblandning

    Alternativ: morotsbiff, kall pepparrotssås
     
Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 augusti 2018
Sidan publicerad av: Anna Sandström