Matsedel grundskola

Tallriksmodellen gör det enklare att välja mat så att eleverna får tillräckligt med näring. Alla skolor har tallrikar som är indelade i tre färgmarkeringar. Gult = potatis, pasta, ris, matvete, bulgur, couscous. Grönt = grönsaker, rotfrukter. Rött = kött, fisk, ägg, vegetariskt alternativ med linser, kikärter eller bönor. Foto: Niklas Eriksson

  • Vecka 51

    17-21 december
    Måndag
    Risgrynsgröt, skinksmörgås, hembakt bröd
    Tisdag
    Skånsk köttgryta, ris, pizzasallad, kokt morot

    Alternativ: indisk tomat- och böngryta
    Onsdag
    Ugnsbakad lax, kall sås, potatis, ärtor

    Alternativ: selleribiff
    Torsdag
    Kycklingsoppa, hembakt bröd med pålägg, morotsstavar, frukt

    Alternativ: potatis- och purjolökssoppa med linser
    Fredag
    Köttfärssås, spaghetti, kålsallad med morot, kokt broccoli

    Alternativ: tomatsås med linser
     
  • Vecka 52

    24-28 december
    Måndag
    Ost- och skinksås, pasta, majs, blomkål, frukt

    Alternativ: Pastasås med linser och squash
    TisdagKöttbullar, lingonsylt, potatismos, pizzasallad, sommargrönsaker

    Alternativ: falafel med mos
    Onsdag
    Potatisbullar, lingonsylt, ärtor, frukt

    Alternativ: Blodpudding
    Torsdag
    Fiskgryta, potatis, aioli, morotsstavar, ärtor

    Alternativ: grönsaksgratäng
    Fredag
    Kyckling, currysås, ris, kålsallad med morot, amerikansk grönsaksblandning

    Alternativ: marinerad quorn
     
Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 augusti 2018
Sidan publicerad av: Anna Sandström