Matsedel

Tallriksmodellen gör det enklare att välja mat så att eleverna får tillräckligt med näring. Alla skolor har tallrikar som är indelade i tre färgmarkeringar. Gult = potatis, pasta, ris, matvete, bulgur, couscous. Grönt = grönsaker, rotfrukter. Rött = kött, fisk, ägg, vegetariskt alternativ med linser, kikärter eller bönor. Foto: Niklas Eriksson

  • Vecka 22

    29 maj-2 juni
    Måndag
    Ugnsfalukorv, pasta, ketchup, senap, blandsallad, brytbönor

    Alternativ: sojakorv
    Tisdag
    Stekt fisk, kall sås, citron, potatis, värdshusgrönsaker

    Alternativ: kesobiff
    Onsdag
    Lasagne, ketchup, rårivna morötter, kokt broccoli

    Alternativ: vegetarisk lasagne
    Torsdag
    Risgrynsgröt, hembakat bröd med pålägg, morotsstavar, frukt

    Alternativ: Högsbosoppa
    Fredag
    Kyckling fajitas, vitlökssås, sallad, tomat, gurka, ost, salsasås

    Alternativ: vegetariska fajitas
     
  • Vecka 23

    5-9 juni
    Måndag
    Köttbullar, sås, potatis, lingonsylt, kokt broccoli

    Alternativ: falafel med vitlökssås
    Tisdag
    Nationaldagen, lediga
    Onsdag
    Kycklingsallad, rhode island-dressing

    Alternativ: quornsallad
    Torsdag
    Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, ketchup, klyftpotatis

    Alternativ: ost- och grönsaksbiff
    Fredag
    Grillkorv, ketchup, senap, stuvade makaroner, rårivna morötter, ärtor/majs/paprika

    Alternativ: sojakorv




     
  • Vecka 24

    12-16 juni
    Måndag
    Ost- och skinksås, pasta, blandsallad, bukettgrönsaker

    Alternativ: sojakorv
    Tisdag
    Kalops, rödbetor, potatis, kokt broccoli

    Alternativ: vegetarisk gryta med vitlöksklick
    Onsdag
    Chilifisk, potatis, rårivna morötter, ärtor

    Alternativ: grönsaksgratäng
    Torsdag
    Gulaschgryta, ris, melonsallad, amerikansk grönsaksblandning

    Alternativ: vegetarisk gulaschgryta
    Fredag
    Kycklingfärslimpa, grönpepparsås, lingonsylt, potatis, pizzasallad, herrgårdsblandning

    Alternativ: morotsbiff med kall pepparrotssås
     
  • Vecka 25

    19-22 juni
    Måndag
    Korvgryta, ris, rårivna morötter, ärtor/majs/paprika

    Alternativ: vegetarisk korvgryta
    Tisdag
    Kassler, potatisgratäng, blandsallad, kokt broccoli

    Alternativ: kikärtsbiff
    Onsdag
    Kycklingsås, pasta, vitkålssallad med ananas, majs

    Alternativ: grön pastasås
    Torsdag
    Midsommarlunch

    Alternativ: midsommarlunch vegetarisk
     
Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 december 2016
Sidan publicerad av: Anna Sandström