Matsedel

Tallriksmodellen gör det enklare att välja mat så att eleverna får tillräckligt med näring. Alla skolor har tallrikar som är indelade i tre färgmarkeringar. Gult = potatis, pasta, ris, matvete, bulgur, couscous. Grönt = grönsaker, rotfrukter. Rött = kött, fisk, ägg, vegetariskt alternativ med linser, kikärter eller bönor. Foto: Niklas Eriksson

  • Vecka 47

    20-24 november
    Måndag
    Pasta bolognese, spaghetti fullkorn, rårivna morötter
    Klimatsmart!

    Alternativ: bakad potatis med rootslaw
    Klimatsmart!
    Tisdag
    Skånsk köttgryta, ris, ananassallad, kokt morot


    Alternativ: indisk tomatbönsgryta
    Onsdag
    Taco med rotfrukter och kycklingfärs, tillbehör
    Klimatsmart!

    Alternativ: rotfruktsnudlar teriyakiKlimatsmart!
    Torsdag
    Chilifisk, potatis, broccoli, sommargrönsaker


    Alternativ: selleribiff, kall sås
    Fredag
    Ost- och salsagratinerad falukorv, potatismos, kålsallad med morot, värdshusgrönsaker


    Alternativ: ost- och salsagratinerad sojakorv
     
  • Vecka 48

    27 november-1 december
    Måndag
    Ost- och skinksås, pasta, majs, regnbågsmorötter, frukt


    Alternativ: pastasås med linser och squash

    Tisdag
    Köttbullar, lingonsylt, potatismos, ananassallad, sommargrönsaker


    Alternativ: falafel med mos
    Onsdag
    Potatisbullar, lingonsylt, pizzasallad med paprika, värdshusgrönsaker, frukt


    Alternativ: blodpudding
    Torsdag
    Fiskgryta, aioli, potatis, ärtor, romaesco, blomkål, broccoli


    Alternativ: grönsaksgratäng
    Fredag
    Kycklingrutor i ugn, rotsalsa, Texas klyftpotatis, rårivna morötterKlimatsmart!

    Alternativ: rotfruktskebab med vitlökssåsKlimatsmart!
     
Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 december 2016
Sidan publicerad av: Anna Sandström