Matsedel

Tallriksmodellen gör det enklare att välja mat så att eleverna får tillräckligt med näring. Alla skolor har tallrikar som är indelade i tre färgmarkeringar. Gult = potatis, pasta, ris, matvete, bulgur, couscous. Grönt = grönsaker, rotfrukter. Rött = kött, fisk, ägg, vegetariskt alternativ med linser, kikärter eller bönor. Foto: Niklas Eriksson

  • Vecka 21

    21-25 maj
    Måndag
    Grillkorv med ketchup och senap, pasta, majs, bukettgrönsaker

    Alternativ: vegetarisk sojakorv
    Tisdag
    Kalops, rödbetor, kokt potatis, kokt broccoli

    Alternativ: vegetarisk gryta med vitlöksklick
    Onsdag
    Chilifisk, kokt potatis, ärtor, blomkål

    Alternativ: medelhavsgratäng med quorn
    Torsdag
    Gulasch med ris och creme fraicheklick

    Alternativ: vegetarisk gulaschgryta
    Fredag
    Kycklingfärslimpa, grönpepparssås, lingonsylt, kokt potatis, kålsallad med morot

    Alternativ: morotsbiff med kall pepparrotssås




     
  • Vecka 22

    28 maj-1 juni
    Måndag
    Korvgryta, ris, majs

    Alternativ: Vegetarisk korvgryta
    Tisdag
    Kassler, potatisgratäng, pizzasallad

    Alternativ: Kikärtsbiff
    Onsdag
    Kycklingssås, pasta, blandsallad

    Alternativ: Grön pastasås
    Torsdag
    Stekt fisk, kall sås, kokt potatis, rårivna morötter, kokta ärtor

    Alternativ: Kesobiff
    Fredag
    Helstekt kotlettrad med sås och äppelmos, kokt potatis, kålsallad med morot

    Alternativ: grönsakswok med linser
     
  • Vecka 23

    4-8 juni
    Måndag
    Ost- och salsagratinerad falukorv serveras med ketchup och senap, potatismos, majs

    Alternativ: Ost- och salsagratinerad sojakorv
    Tisdag
    Pastasallad med kyckling och paprika. Hembakat bröd med pålägg

    Alternativ: Pastasallad med fetaost och paprika
    Onsdag
    Nationaldag
    Torsdag
    Kycklingsoppa, hembakt bröd, morotsstavar, frukt

    Alternativ: Potatis- och purjolökssoppa med linser
    Fredag
    Köttfärssås, spaghetti, kålsallad med morot

    Alternativ: Tomatsås med linser




     
  • Vecka 24

    11-15 juni
    Måndag
    Ost- och skinksås, pasta, majs

    Alternativ: Pastasås med linser och squash
    Tisdag
    Köttbullar, lingonsylt och ketchup, potatismos, pizzasallad

    Alternativ: Kikärtsbiffar med morotstsatsiki
    Onsdag
    Fiskgryta med potatis och aioli, ärtor

    Alternativ: Vegetarisk Marengo
    Torsdag
    Köttsoppa, potatis, morotsstavar, hembakat bröd

    Alternativ: grönsakssoppa
    Fredag
    Kyckling med currysås, ris, kålsallad med morot

    Alternativ: Quornfilé med currysås
     
Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 december 2017
Sidan publicerad av: Anna Sandström