Matsedel

Tallriksmodellen gör det enklare att välja mat så att eleverna får tillräckligt med näring. Alla skolor har tallrikar som är indelade i tre färgmarkeringar. Gult = potatis, pasta, ris, matvete, bulgur, couscous. Grönt = grönsaker, rotfrukter. Rött = kött, fisk, ägg, vegetariskt alternativ med linser, kikärter eller bönor. Foto: Niklas Eriksson

  • Vecka 13

    27-31 mars
    Måndag
    Pasta med ost- och skinksås, blomkål

    Alternativ: pastasås med linser och squash
    Tisdag
    Köttbullar, potatismos, lingonsylt, ketchup, sommargrönsaker

    Alternativ: falafel med mos
    Onsdag
    Potatisbullar med lingonsylt, frukt

    Alternativ: blodpudding
    Torsdag
    Fiskgryta med potatis och aioli, ärtor

    Alternativ: Grönsaksgratäng
    Fredag
    Kyckling med currysås och ris, amerikansk grönsaksblandning

    Alternativ: quornfilé med currysås
     
  • Vecka 14

    3-7 april
    Måndag
    Pannkaka med sylt, frukt, morotsstavar

    Alternativ: kycklingpytt
    Tisdag
    Tacobuffé, sallad, tomat, gurka, ost, salsasås

    Alternativ: vegetarisk tacobuffé
    Onsdag
    Ugnsbakad lax, kall sås, ärtor

    Alternativ: potatis- och rotfruktslåda med kikärtor och solroskärnor
    Torsdag
    Kyckling med currysås och ris, värdshusgrönsaker

    Alternativ: quornfilé med currysås
    Fredag
    Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, ketchup, mos

    Alternativ: kesobiff
     
  • Vecka 15

    10-14 april
    Måndag
    Ugnsfalukorv med pasta, ketchup och senap, brytbönor

    Alternativ: sojakorv
    Tisdag
    Stekt fisk, kall sås, potatis, citron, värdshusgrönsaker

    Alternativ: kesobiff
    Onsdag
    Köttfärssås, pasta, ketchup och riven ost, kokt broccoli

    Alternativ: pastasås med linser och squash
    Torsdag
    Påsklunch






     
  • Vecka 16

    18-21 april
    Tisdag
    Varmkorv, potatismos, ketchup och senap, majs

    Alternativ: sojakorv
    Onsdag
    Gratinerad fisk, potatis, bukettgrönsaker

    Alternativ: gratinerad vegetarisk osso bocco med gremolata
    Torsdag
    Cowboysoppa, frukt

    Alternativ: vegetarisk cowboysoppa
    Fredag
    Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, ketchup, klyftpotatis

    Alternativ: ost- och grönsaksbiff
     
  • Vecka 17

    24-28 april
    Måndag
    Stekt grillkorv, pasta, ketchup och senap, bukettgrönsaker

    Alternativ: sojakorv
    Tisdag
    Kalops, potatis, inlagda rödbetor, kokt broccoli

    Alternativ: vegetarisk gryta med vitlöksklick
    Onsdag
    Chilifisk med potatis, kokta ärtor

    Alternativ: grönsaksgratäng
    Torsdag
    Gulasch med ris och creme fraicheklick, amerikansk grönsaksblandning

    Alternativ: gulasch med ris och creme fraicheklick
    Fredag
    Kycklingfärslimpa, grönpepparsås, potatis, lingonsylt, herrgårdsblandning

    Alternativ: morotsbiff med kall pepparotssås
     
Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 december 2016
Sidan publicerad av: Anna Sandström