Etablera eller starta verksamhet

Om du som företagare står inför en expansion av din verksamhet, tveka inte att ta kontakt med oss på Bengtsfors kommun. Vi har tillgängliga lokaler och personal med bred kompetens inom många områden.

Lokaler

Industrimark

Bengtsfors kommun har flera etablerade industriområden som ligger intill genomfartsleder. Här finns mark, lokaler och befintliga strukturer av företag som du som flyttar in kan ha nytta av.

Personal

I Bengtsfors kommun finns en lång erfarenhet och hög kompetens inom högteknologisk produktion av specialpapper.  Närmast unik kompetens finns på Mustadfors Bruk. Företaget tillverkar hästskosöm och har 50 procent av världsmarknaden. Högskolan för design och konsthantverk vid Steneby, Göteborgs Universitet, har konstnärliga utbildningar på kandidat- och masternivå, främst inom trä, metall och textil. En stor andel av eleverna kommer från andra länder än Sverige.

Vuxenutbildningen fångar upp företagens behov av personal och anpassar utbildningarna för att möta deras kompetensbehov.

Mer information

Mer information om etableringshjälp hittar du på:

Position Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - information om kompetens, infrastruktur och annat som kan vara värdefullt för dig att känna till inför ditt beslut. Position Väst stöttar dig i processen och hjälper till att samla underlag om lokaler, kompetens eller annat från de platser du väljer. Allt självfallet under sekretess, om du vill det.

Företagsakuten Fyrbodallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - hjälper företag som befinner sig i ekonomisk knipa. Det kan vara allt ifrån obetalda skulder, problem med lönsamhet eller löneutbetalningar.

Starta företag

Att starta ett företag kan kännas som ett stort steg och det är viktigt att vara väl förberedd. Via länkarna nedan kan du få bra hjälp.

Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - är en gemensam webbplats för Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för den som vill starta företag. 

Nyföretagarcentrum Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - ordnar informationsträffar, kurser och ger personlig rådgivning till alla som vill starta företag i Fyrbodal.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 november 2016
Sidan publicerad av: Anna Sandström