Hej

Fysioterapeut

Vi behöver dig till Hemsjukvården, välkommen med din ansökan senast 2020-01-19.

Det här är vi

Den kommunala hälso- och sjukvården ansvarar för sjukvårdsinsatser, rehabilitering/habilitering och hjälpmedel inom ordinärt boende, särskilt boende, korttidsenhet och LSS.
Som Fysioterapeut i vår verksamhet är du en del i ett stabilt arbetslag och du har goda möjligheter att utvecklas inom ditt yrke. Enheten präglas av gemenskap och kreativitet och vi arbetar aktivt för en attraktiv och hållbar arbetsplats. Vi har en positiv inställning och stöttar varandra i arbetet.  För att öka kvalitén på rehabiliteringen i ordinärt boende och särskilt boende arbetar vi aktivt med träningsgrupper, där vi delegerar insatser till utsedda undersköterskor, vilket fungerar mycket bra. På våra särskilda boenden och på korttidenheten finns den träningsutrustning som behövs för att kunna bedriva vår verksamhet.
Vi har vår gemensamma samlingslokal på Björkåsen i Bengtsfors . Våra vårdtagare är spridda över hela kommunen, från Gustavsfors i norr till Bäckefors i söder.

Ditt jobb är viktigt

Som fysioterapeut arbetar du med rehabilitering/habilitering av människor som på grund av en skada eller sjukdom har nedsatt förmåga att utföra sina dagliga aktiviteter. Du gör en bedömning/utredning av varje individ och beslutar om behandling, träningsprogram, förskriver eventuella tekniska hjälpmedel samt gör uppföljningar för att se om insatserna gett förväntade resultat. Målet är att, tillsammans med patienten, hitta lösningar att klara av sina vardagliga aktiviteter och öka förutsättningarna för ett aktivt och självständigt liv.  I ditt arbete ingår också att utbilda och handleda vår övriga omvårdpersonal i frågor om att stärka sin fysiska eller psykiska förmåga i vardagen samt vara aktiv i vårt utvecklingsarbete. Som fysioterapeut ingår du i ett team tillsammans med övrig personal.

Det här är du

I jobbet som fysioterapeut har du många kontaktytor, både med dina patienter och med andra personalgrupper och vårdinrättningar. Det är därför viktigt att du tycker om att samarbeta med andra och att du har en hög social kompetens. Mycket av det arbete du utför är självständigt vilket kräver att du har en god analytisk förmåga och är kunnig i din yrkesroll. Att kunna inspirera och vägleda annan personal är en del i arbetet som kräver en pedagogisk förmåga. Vi ser gärna att du har vana vid att använda datorer .Vi använder dokumentationssystemet Procapita, träningsprogrammet Exorlive , hanterar hjälpmedel  via Websesam och har digital signering av hälso- och sjukvårdsinsatser.
Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Om du har tidigare erfarenhet av arbete inom rehabilitering/habilitering är det meriterande. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

Legitimerad fysioterapeut.

Körkort klass B är ett krav

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Efter överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan!

Referensnummer

96/19 (ange referensnummer i din ansökan)

Sista ansökningsdatum

2020-01-19

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

 

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Om du vill skicka in din ansökan via brev går det bra (vi kan dock komma att begära in kompletterande uppgifter).

Bengtsfors kommun
Kommunledningskontoret
Box 14
666 21 Bengtsfors

Vi tillämpar löpande urval.

Observera att som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Anna Ask
Enhetschef
0531-52 65 80
anna.ask@bengtsfors.se

Therese Ednell
Fysioterapeuterna
0531-52 65 76
therese.ednell@bengtsfors.se

Viktigt på riktigt

Att arbeta i en kommun innebär att man sätter medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna.

Våra jobb handlar om att göra insatser som har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du många jobbarkompisar, ungefär 750 stycken. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun har cirka 10 000 invånare och ligger i det vackra landskapet Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad.

Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+. I kommunen finns också ett aktivit föreningsliv.

Här kan du läsa mer om kommunen, våra olika orter, få länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Sluss i vinterskrud, foto: Anna Sandström

OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 november 2019
Sidan publicerad av: Agneta Andersson