Hej

Rektor

Vi behöver dig till Vuxenutbildningen, välkommen med din ansökan senast 2020-03-04.

Det här är vi

Vuxenutbildningen har sina lokaler i det vackert belägna Utvecklingscentrum+ i centrala Bengtsfors, med fin utsikt över sjön Höljen. Här studerar cirka 400 personer. Totalt är vi ett tjugotal lärare och annan personal som arbetar här. Vår vuxenutbildning erbjuder kommunal vuxenutbildning på grund- och gymnasienivå, yrkesutbildningar, svenska för invandrare samt insatser inom det kommunala uppföljningsansvaret. Vi har ett flexibelt arbetssätt med kontinuerligt intag. All vår personal har semestertjänst. Vi samarbetar med både Karlstads universitet och Högskolan Väst. 

Ditt jobb är viktigt

Som rektor jobbar du tillsammans med dina medarbetare för att utveckla modern utbildning och säkerställa att de studerande får bästa möjliga undervisning. Du ansvarar för att rekrytera personal och organisera verksamheten. Som rektor har du verksamhets-, personal- och budgetansvar. I uppdraget ingår även uppföljning och utvärdering samt kvalitetsarbete. Du arbetar utifrån måldokument och verksamhetsplan som är utgångspunkten för din styrning av verksamheten. Som rektor ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp, och i den arbetar vi med strategiskt utvecklingsarbete. Du är en viktig kugge i den kommunala organisationen och arbetar för fattade beslut. Du samarbetar med både interna och externa aktörer för att leda verksamheten framåt.

Det här är du

Du har goda ledaregenskaper, är trygg, beslutsam och nytänkande. Som rektor krävs att du har en pedagogisk insikt genom utbildning och erfarenhet. Att skapa kontakter är naturligt för dig och du har lätt att samverka med studerande, personal och kollegor. Du har en förmåga att entusiasmera medarbetarna och, tillsammans med dem, driva utvecklingsarbetet på skolan. Det är viktigt att driva kompetensfrågor och organisera verksamheten på ett effektivt sätt. Du behöver också kunna göra kvalificerade utredningar/beslutsunderlag. Om du tidigare arbetat som ledare eller chef i en politisk styrd organisation är det självklart en merit. Erfarenhet av verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar är också en fördel för att lyckas som enhetschef. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

Högskoleutbildning som är relevant för jobbet.

Körkort klass B är ett krav

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

1 juli 2020

 

Välkommen med din ansökan!

Referensnummer

12/20 (ange referensnummer i din ansökan)

Sista ansökningsdatum

2020-03-04

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

 

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Om du vill skicka in din ansökan via brev går det bra (vi kan dock komma att begära in kompletterande uppgifter).

Bengtsfors kommun
Kommunledningskontoret
Box 14
666 21 Bengtsfors

Vi tillämpar löpande urval.

Observera att som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Björn Lindeberg
Utbildningschef
0531-52 62 04
bjorn.lindeberg@bengtsfors.se

Annika Saltberg
Samordnare/projektledare
0531-52  69 22
annika.saltberg@bengtsfors.se

Britt-Marie Aspmark, Lärarförbundet
0531-52 62 81

Jonna Wikman, Lärarförbundet
0531-52 62 24

Viktigt på riktigt

Att arbeta i en kommun innebär att man sätter medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna.

Våra jobb handlar om att göra insatser som har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du många jobbarkompisar, ungefär 750 stycken. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun har cirka 10 000 invånare och ligger i det vackra landskapet Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad.

Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+. I kommunen finns också ett aktivit föreningsliv.

Här kan du läsa mer om kommunen, våra olika orter, få länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Text

Foto: Niklas Eriksson

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 februari 2020
Sidan publicerad av: Agneta Andersson