Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Hej

1:e socialsekreterare

Vi behöver dig till Individ- och familjeomsorgen, välkommen med din ansökan senast 2020-06-14.

När samhället förändras måste vi också förändras.

Anna-Karin Rådén
IFO-chef

Det här är vi

Inom individ- och familjeomsorgen arbetar vi nära våra klienter som oftast är personer som på något sätt är utsatta för motgångar eller svårigheter i livet. Vi har många kontakter med och ett stort ansvar mot invånarna i Bengtsfors kommun. Ramen för vår verksamhet styrs av lagstiftning, främst socialtjänstlagen, därutöver drivs vi av att tillgodose de individuella behov våra klienter har. Vi jobbar också utifrån en helhetssyn för att på bästa sätt hjälpa våra klienter. Det tycker vi är viktigt! Vår individ- och familjeomsorg är indelad i fyra funktioner; barn och unga, vuxengrupp, utförargrupp och administration. Inom barn och unga samt vuxengruppen arbetar vi främst med utredningar och myndighetsutövning. Vår utförargrupp arbetar med öppenvårdsinsatser och hemmaplanslösningar i olika former. Vår administrativa enhet stöttar upp i receptionen och för hela arbetsgruppen avseende de administrativa delarna. Hela enheten sitter tillsammans i våra kontorslokaler i Bengtsfors centrum. Våra nyanställda får stöd från arbetsledningen och kollegor och vi tror på introduktion i lugn och ro när man är ny. Som arbetsgivare ser vi positivt på vidareutbildning.

Ditt jobb är viktigt

1:e socialsekreterare är en arbetsledande funktion. Denne kommer stötta socialsekreterarna i deras arbete, leder och fördelar ärenden, vägleder dem i deras vardagliga arbete, stöttar dem att föredra ärenden inför ansvarigt utskott, nämnd, Förvaltningsrätt m.m. 1:en har även en viss kontrollfunktion genom kvalitet och ledningssystem samt utefter myndighetsutövningen. I tjänsten ingår även att utveckla verksamheten och representera IFO i olika samverkansforum. 1:e socialsekreterare ingår i den lokala ledningsgruppen inom IFO.
Då arbetsuppgifterna är under omarbetning kan delar i tjänsten komma att förändras under rekryteringens gång.

Det här är du

Vi söker dig som är socionom eller har motsvarande akademisk utbildning med behörighet att vara verksam inom barn och unga och som har bred erfarenhet av socialt arbete inom Individ- och familjeomsorg. Du ska ha goda kunskaper i gällande lagstiftningar som berör socialtjänsten och kommunen.
Andra viktiga egenskaper är att ha och upprätthålla en god struktur i arbetet, vara en god organisatör, ha förmåga att entusiasmera personal i deras arbete. Du skall vara duktig på samverkan, både internt inom verksamheten samt externt med olika samverkanspartners.

Kompetenskrav

  • Socionom eller motsvarande akademisk utbildning.
  • Erfarenhet från liknande arbete

Körkort klass B är ett krav

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Snarast

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

50/20

Sista ansökningsdatum

2020-06-14

Använd i första hand vår e-tjänst för ansökan. Vi tar även emot ansökningar via brev (ej e-post), till adress: Bengtsfors kommun, Kommunledningskontoret, Box 14, 666 21 Bengtsfors.

Vi tillämpar löpande urval.

Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Anna-Karin Rådén
IFO-chef
0531-52 65 03
anna-karin.raden@bengtsfors.se

Olle Vister, Vision
0531-52 65 21

Malin Schön, SSR
0531-52 65 02

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Foto: Niklas Eriksson

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 maj 2020
Sidan publicerad av: Agneta Andersson