Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Hej

Elevassistent

Vi behöver dig till Franserudsskolan, välkommen med din ansökan senast 2020-08-03.

Det här är vi

Franserudsskolan, som ligger i centralorten Bengtsfors, är en av fyra grundskolor i Bengtsfors kommun. På Franserudsskolan går cirka 340 elever, från förskoleklass till och med årskurs fem, indelade i två klasser per årskurs. På skolan finns även GSS (tränings- och grundsärskola) samt fritidshem. Totalt arbetar ett sextiotal lärare och annan personal på skolan. Våra lokaler är ändamålsenliga, ljusa och rymliga samt väl anpassade för pedagogisk verksamhet med god tillgång till undervisning i grupprum. Viss undervisning sker i moduler då elevantalet ökat kraftigt den senaste tiden, på skolan finns elever från en rad olika kulturer. På Franserudsskolan arbetar vi i arbetslag och undervisningen sker med en blandning av klasslärare/mentorer och ämneslärare. Från och med årskurs tre har vi ämneslärare i de praktiska ämnena och här finns arbetslag som ansvarar för vissa delar av det praktiska arbetet (PA) kopplat till undervisningen. Vi har ett nära samarbete med elevvård/elevhälsa, ledning och andra gemensamma resurser. På Franserudsskolan arbetar vi med konceptet one-to-one i vår lärandemiljö.

Ditt jobb är viktigt

Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Dina arbetsuppgifter varierar beroende på vilken elev du arbetar med. Det kan handla om att hjälpa till att hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsnedsättningar. Du hjälper eleven på ett sådant sätt att hen, trots sina eventuella svårigheter, ska få samma förutsättningar att klara av skolan som andra barn. Ibland arbetar du med tekniska hjälpmedel. Som elevassistent arbetar du i samråd med lärarna som har huvudansvaret för undervisningen. Du har även kontakt med övrig personal i skolan, som exempelvis fritidspedagoger, speciallärare, skolkökspersonal och skolledare.

Det här är du

Som elevassistent behöver du vara bra på att samarbeta samt vara van vid att arbeta självständigt. Om du har utbildning eller kunskaper kring funktionsnedsättningar är det meriterande. Du ska vara ansvarsfull, lyhörd och trygg i dig själv. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

Gymnasieutbildning inom exempelvis barn- och fritidsprogrammet.

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Vikariat, dock längst till och med 20 juni 2021

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

60/20

Sista ansökningsdatum

2020-08-03

Använd i första hand vår e-tjänst för ansökan. Vi tar även emot ansökningar via brev (ej e-post), till adress: Bengtsfors kommun, Kommunledningskontoret, Box 14, 666 21 Bengtsfors.

Vi tillämpar löpande urval.

Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Patrik Edvardsson
Rektor
0531-52 62 60
patrik.edvardsson@bengtsfors.se

Britt-Marie Aspmark, Lärarförbundet
0531-52 62 81

Kommunal
0531-52 60 72

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Välkommen till Bengtsfors kommun, foto: Cicci Wik

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 juli 2020
Sidan publicerad av: Anna Sandström