Hej

1:e socialsekreterare

Vi behöver er till Individ- och familjeomsorgen, välkommen med din ansökan senast 2020-12-11.

Det här är vi

Under det senaste året har Bengtsfors kommun arbetat med en omorganisation inom socialtjänsten vilket lett till att vi nu söker efter två nya 1:e socialsekreterare. En av tjänsterna arbetar med handläggare inom barn och unga, den andra arbetar med handläggare inom vuxna och medarbetarna inom öppenvård, båda tjänsterna rapporterar till en av två enhetschefer.

Omorganisationen är ett steg mot förändring och vi ser det som en möjlighet till att förbättra vår verksamhet, både för medarbetare och klienter. Med den bakgrunden är det viktigt att man trivs med att vara en del av det positiva förändringsarbetet som pågår och ser sig själv som en förändringsinriktad person.

Med 28 medarbetare uppdelat på verksamhetens tre delar där en arbetsgrupp har ansvar för barn och unga, en för vuxna och en för öppenvårdsinsatser stöttar man invånarna i Bengtsfors kommun. Funktionen som 1: a sekreterare är en nyckelroll för att kunna erbjuda en högkvalitativ service och säkerhetsställa myndighetsutövandet. Inom den här enheten finns även administrativa resurser för att stötta upp både medarbetare och chefer.
För att underlätta samarbete mellan de olika verksamhetsdelarna sitter man i gemensamma lokaler belagda i centrala Bengtsfors.

Bengtsfors kommun kommer att ha en gemensam IFO-chef med Melleruds kommun och rekryterar också två nya lokala enhetschefer som du skall arbeta tillsammans med.

Ditt jobb är viktigt

För att trivas i rollen som 1: a socialsekreterare behöver du gilla att arbeta mångfacetterat och ha en positiv inställning till problemlösning. Att du vägleder och stöttar medarbetare i det dagliga arbetet ser vi som en självklar del av den här rollen. Vi ser att du kommer driva metodutveckling och handleda medarbetare för att öka kompetensutvecklingen på enheten samt skapa en trygghet hos medarbetare i sitt myndighetsutövande. Det är fördelaktigt om man har erfarenhet ifrån att föredra ärenden i utskott, nämnd och förvaltningsrätt samt ge ett gott stöd till medarbetare i den här processen.

Genom god kommunikation och ett lösningsfokuserat förhållningssätt ser vi att du tillsammans med medarbetare och chefer tar ett gemensamt ansvar för att bidra till en Individ- och familjeomsorg som har ett gott klimat och samverkan mellan de olika arbetslagen på kontoret. Vi tror att du besitter hög integritet och förmågan att skapa förtroende både från medarbetare och klienter.

Det här är du

Krav
- Socionomexamen. Behörighet att vara verksam inom barn och unga.
- Tjänsten inom vuxna och öppenvården ska ha motsvarande akademisk utbildning.
- Dokumenterad erfarenhet från socialt arbete
- Stark kommunikativ förmåga.

Meriterande
- Erfarenhet från metodutveckling.
- Dokumenterad erfarenhet från förändringsarbete.
- Utvecklingsbenägen.
- Socialrätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kompetenskrav

Högskoleutbildning som är relevant för jobbet

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

80/20

Sista ansökningsdatum

2020-12-11

Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Carina Holmqvist
IFO-chef
0530-181 19
carina.holmqvist@bengtsfors.se

Göran Eriksson
Kommunchef
0531-52 60 07
goran.eriksson@bengtsfors.se

Olle Vister, Vision
0531-52 65 21

Kommunal
0531-52 60 72

Malin Schön, SSR
0531-52 65 02

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Bengtsfors kommun bjuder på ett rikt friluftsliv

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 november 2020
Sidan publicerad av: Jennie Solvang