Hej

Enhetschefer

Vi behöver er till Individ- och familjeomsorgen, välkommen med din ansökan senast 2020-12-11.

Det här är vi

Inom vård, omsorg och IFO bemöter vi och hjälper vi våra brukare med olika saker dagligen, vi spelar en stor roll i deras vardag. Det innebär att du är chef för en verksamhet med krav på hög kvalitet och gott bemötande. Vi tror att ett närvarande ledarskap med en vilja att skapa förtroenden är en förutsättning för utveckling och bra arbetsmiljö. Din kompetens är inriktad på ett intresse av att leda verksamheten utifrån uppställda mål- och verksamhetsplaner som ska brytas ner till medarbetarnivå. Förutom personalen har du såväl budget- som verksamhetsansvar. I det dagliga arbetet har du ansvar för schemaläggning och bemanning. Du har många olika samarbeten, såväl externa och interna, möten med olika människor ligger dig varmt om hjärtat. Organisatoriskt är du direkt underställd socialchefen och ingår i ledningsgruppen för vård, omsorg och IFO. I ledningsgruppen arbetar vi tillsammans, nio chefer, med strategiska frågor och utveckling.

Arbetsuppgifter:
Ditt ansvar som enhetschef är att tillsammans med IFO-chef sätta mål och förankra dem. Du ska arbeta med att verkställa och följa upp beslut, driva och leda verksamheten för att uppnå målen samtidigt som budget skall vara i balans. Du leder, prioriterar och styr den dagliga verksamheten.

Enhetschef myndighet:
Ansvarar för medarbetare som arbetar med myndighetsutövning för barn, unga och vuxna. Du ska samverka med enhetschef för öppenvårdsdelen och har till ditt stöd en 1:e socialsekreterare för barn och unga samt del av en 1:e socialsekreterare som skall stödja socialsekreterare inom myndighetsutövning vuxna samt öppenvård. Du ansvarar för arbetsmiljön för underställd personal men har ett gemensamt ansvar med enhetschef öppenvård för att IFO Bengtsfors har en god arbetsmiljö där det är högt i tak och där medarbetare på enheten tillsammans ansvarar för respekt och bemötande. Du har ett budgetansvar din enhet och skall tillsammans med IFO-chef ta ansvar för helheten. Du ansvarar även för intern samverkan i enlighet med kommunens samverkansavtal och kommer även samverka externt tillsammans med IFO-chef.

Enhetschef Öppenvård:
Ansvarar för medarbetare som arbetar med öppenvårdsinsatser och missbruk. Du ska samverka med enhetschef för myndighetsdelen och du har till ditt stöd en gemensam 1:e socialsekreterare som ska stödja arbetet med myndighetsdelen för vuxna och behandlingssekreterare och boendestödjare inom öppenvårdsdelen.
Du ansvarar för arbetsmiljön för underställd personal men har ett gemensamt ansvar med enhetschef myndighet för att IFO Bengtsfors har en god arbetsmiljö där det är högt i tak och där medarbetare på enheten tillsammans ansvarar för respekt och bemötande.
Du har ett budgetansvar din enhet och skall tillsammans med IFO-chef ta ansvar för helheten. Du ansvarar även för intern samverkan i enlighet med kommunens samverkansavtal och kommer även samverka externt tillsammans med IFO-chef.

Ange i ansökan om du söker tjänsten inom myndighetsutövning eller öppenvård, alternativt om du vill stå som sökande till bägge tjänsterna.

Ditt jobb är viktigt

Du ska ha förmåga att entusiasmera medarbetare, och tillsammans med dem, driva utvecklingsarbete. Du ska arbeta för en god arbetsmiljö inom enheten och vara prestigelöst i ditt ledarskap. Om du har erfarenhet av förändringsarbete är detta meriterande
Du ska ha en högskoleexamen som är relevant för verksamhetsområdet. Du ska ha erfarenhet av myndighetsutövning och behandlingsarbete. Du ska ha erfarenhet av arbete som chef/ledare, om du har det inom en politiskt styrd organisation så är detta en meriterande.
Vi vill att du har kunskaper inom socialrätt.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Det här är du

Relevant högskoleutbildning, exempelvis sociala omsorgslinjen, sjuksköterska eller socionom. Erfarenhet av arbetsledning, självständigt budgetarbete och förmåga att koppla budget till ekonomistyrning. Kunskaper om gällande lagstiftning inom området och arbetsrättsliga lagar.

Kompetenskrav

Högskoleutbildning som är relevant för jobbet.

Körkort klass B är ett krav

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

79/20

Sista ansökningsdatum

2020-12-11

Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Carina Holmqvist
IFO-chef
0530-181 19
carina.holmqvist@bengtsfors.se

Göran Eriksson
Kommunchef
0531-52 60 07
goran.eriksson@bengtsfors.se

Olle Vister, Vision
0531-52 65 21

Kommunal
0531-52 60 72

Malin Schön, SSR
0531-52 65 02

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Bengtsfors gästhamn, foto: Sofia Magnusson

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 november 2020
Sidan publicerad av: Jennie Solvang