Hej

Brandman

Vi behöver dig till Räddningstjänsten, välkommen med din ansökan senast 2021-02-28.

Det här är vi

Det tekniska området är ett av Bengtsfors kommuns fyra verksamhetsområden. Inom området ansvarar vi för drift och underhåll av kommunens fastigheter, vi sköter om gator och parker i våra olika orter och vi arbetar med renhållning och återvinning. Vi ansvarar för vatten- och avloppsnät till våra invånare och vi erbjuder fjärrvärme till boende i kommunen. Förutom service mot allmänhet och kunder erbjuder vi intern service i form av kost och städ till våra övriga enheter. Räddningstjänsten är ytterligare en enhet som hör till det tekniska verksamhetsområdet. Inom det tekniska området finns många olika kompetenser vilket gör det till en lärorik och utvecklande arbetsplats.

Ditt jobb är viktigt

Du kommer att medverka i den sedvanliga operativa och skadeförebyggande verksamheten ex. extern och intern utbildning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att inrikta sig mot underhållsarbete såsom underhåll av räddningstjänstutrustning, fordon och underhåll av räddningsstationerna. Du skall kunna ingå i beredskapsorganisationen som innebär beredskap vart fjärde vecka, som heltidsanställd skall du kunna ingå i befälsorganisationen. Utryckningar görs vid exempelvis bränder, trafikolyckor, drunkningstillbud, sjukvårdslarm, olyckor med farliga ämnen och djurlivräddning. I det här jobbet möter du människor i en rad olika sammanhang och ofta i svåra situationer. För att klara av det krävs att vi både praktiskt och mentalt är väl förberedda. Vi övar ofta för att bli trygga med varandra, utrustningen och de olika räddningsmetoderna.

Det här är du

Vi söker dig som har den rätta gnistan, båda fötterna på jorden och hjärtat på rätta stället. Du har förmåga att både arbeta i grupp och självständigt och du kan hantera pressade situationer. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

  • MSB:s grundutbildning för räddningspersonal. Påbyggnadsutbildning är meriterande. C-kort är meriterande.

Körkort klass B samt tillgång till egen bil i tjänsten (undantagsvis)

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

05/21

Sista ansökningsdatum

2021-02-28

Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Christian Rådén
Räddningschef
0531-52 61 16
christian.raden@bengtsfors.se

Kommunal
0531-52 60 72

Fredrik Magnusson, BRF
0531-52 61 73

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Foto: Niklas Eriksson

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 februari 2021
Sidan publicerad av: Åse Malmenklev Bryngelsson