Hej

Arbetsterapeut

Vi behöver dig till Hemsjukvården, välkommen med din ansökan senast 2021-03-22.

Det här är vi

I hemsjukvården jobbar vi med äldre och personer med funktionsnedsättningar – alla som behöver vård hemma. Ramen för vår verksamhet styrs av lagstiftning, bland annat hälso- och sjukvårdslagen, därutöver drivs vi av att tillgodose de behov våra vårdtagare har och tar ansvar för att de får ett gott bemötande. Vi har vår gemensamma samlingslokal på Björkåsen i Bengtsfors men det finns även kontor på fler orter i kommunen. Våra vårdtagare är spridda över hela kommunen, från Gustavsfors i norr till Bäckefors i söder.

Ditt jobb är viktigt

Som arbetsterapeut arbetar du med rehabilitering/habilitering av människor som på grund av en skada eller sjukdom har nedsatt förmåga att utföra sina dagliga aktiviteter. Du gör du en bedömning/utredning av varje individ. Du beslutar om behandling, träningsprogram, förskriver eventuella tekniska hjälpmedel samt gör uppföljningar för att se om insatserna gett förväntade resultat. Målet är att, tillsammans med klienten, hitta lösningar att klara av sina vardagliga aktiviteter och öka förutsättningarna för ett aktivt och självständigt liv. En del av insatserna sker på dagrehab och en del sker som träning hemma. I ditt arbete ingår också att utbilda och handleda vår övriga omvårdpersonal i frågor om att stärka sin fysiska eller psykiska förmåga i vardagen samt vara aktiv i vårt utvecklingsarbete. Som arbetsterapeut ingår du i ett team tillsammans med övrig personal.

Det här är du

I jobbet som arbetsterapeut har du många kontaktytor, både med dina klienter och med andra personalgrupper och vårdinrättningar. Det är därför viktigt att du är tycker om att samarbeta med andra och att du har en hög social kompetens. Mycket av det arbete du utför är självständigt vilket kräver att du har en god analytisk förmåga och är kunnig i din yrkesroll. Att kunna inspirera och vägleda annan personal är en del i arbetet som kräver en pedagogisk förmåga. Vi ser gärna att du har vana vid att använda datorer och i synnerhet dokumentationssystemet Procapita. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Om du har tidigare erfarenhet av arbete inom rehabilitering/habilitering är det meriterande. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

  • Legitimerad arbetsterapeut
  • Erfarenhet från liknande arbete

Körkort klass B är ett krav

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

09/21

Sista ansökningsdatum

2021-03-22

Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Anna Ask
Enhetschef
0531-52 65 80
anna.ask@bengtsfors.se

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Foto: Sofia Magnusson

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 februari 2021
Sidan publicerad av: Åse Malmenklev Bryngelsson