Hej

Socialsekreterare inom barn och unga

Vi behöver dig till Individ- och familjeomsorgen, välkommen med din ansökan senast 2021-05-16.

När samhället förändras måste vi också förändras.

Anna-Karin Rådén
IFO-chef

Det här är vi

Inom individ- och familjeomsorgen arbetar vi nära våra klienter som oftast är personer som på något sätt är utsatta för motgångar eller svårigheter i livet. Vi har många kontakter med och ett stort ansvar mot invånarna i Bengtsfors kommun. Ramen för vår verksamhet styrs av lagstiftning, främst socialtjänstlagen, därutöver drivs vi av att tillgodose de individuella behov våra klienter har. Vi jobbar också utifrån en helhetssyn för att på bästa sätt hjälpa våra klienter. Det tycker vi är viktigt! Vår individ- och familjeomsorg är indelad i fyra funktioner; barn och unga, vuxengrupp, behandlingsgrupp och administration. Inom barn och unga samt vuxengruppen arbetar vi främst med utredningar och myndighetsutövning. Vår behandlingsgrupp arbetar med öppenvårdsinsatser och vår administrativa enhet stöttar upp i receptionen och för hela arbetsgruppen avseende de administrativa delarna. Hela enheten sitter tillsammans i våra kontorslokaler i Bengtsfors centrum. Vi har bestämt oss för att skapa ett bra arbetsklimat med ett lagom arbetstryck. Våra nyanställda får stöd från 1:e socialsekreterare och av medhandläggare. Vi tror på introduktion i lugn och ro när man är ny. Som arbetsgivare ser vi positivt på vidareutbildning.

Ditt jobb är viktigt

Som socialsekreterare träffar du många olika människor med varierande behov. Du utreder inkomna anmälningar och ansökningar, bedömer den sökandes situation och fattar beslut om insatser samt följer upp pågående insatser. Du kan också behöva presentera förslag till beslut inför ansvarig nämnd eller chef. En del i arbetet består av att delta i samarbeten med andra yrkesgrupper och nätverk.

Det här är du

Att arbeta som socialsekreterare kan vara utmanande, du måste därför vara kunnig och trygg i din yrkesroll och ha en förmåga att analysera olika situationer. Du måste vara intresserad av människor och ha en förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Du bör ha en god förmåga att utreda ärenden och vara kunnig i olika utredningsmodeller, uttrycka dig i tal och skrift och kunna fatta beslut. Det är också viktigt att ha ett strukturerat arbetssätt och ha kunskap om gällande lagstiftningar. Det är meriterande att ha yrkeserfarenhet samt kännedom om offentlig verksamhet och hur samhället är uppbyggt då du ofta har kontakt med andra myndigheter. Vi ser gärna att du har vana vid att använda dator.

Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

Socionomexamen eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Körkort klass B är ett krav

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Snarast

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Förutsättningar för anställning

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Tillsättning av tjänsten kan ske under rekryteringsperioden.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

48/21

Sista ansökningsdatum

2021-05-16

Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Anna-Karin Rådén
Enhetschef Individ- och Familjeomsorgen
0531-52 65 03
anna-karin.raden@bengtsfors.se

Olle Vister, Vision
0531-52 65 21

Helena Wessman
SSR
0531-52 75 68

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Baldersnäs, foto: Sofia Magnusson

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 april 2021
Sidan publicerad av: Jennie Solvang