Hej

Lärare fritidshem

Vi behöver dig till Bäckeskolan, välkommen med din ansökan senast 2021-06-20.

Det här är vi

Bäckeskolan, som ligger i samhället Bäckefors, är en av fyra grundskolor i Bengtsfors kommun. På Bäckeskolan går cirka 80 elever, från förskoleklass till och med årskurs fem. Fritidshemmets personal arbetar under skoltid som resurser i Studion som finns för att tillsammans med lärarna stödja elevernas skolarbete. Studion leds av skolans specialpedagog samt av behörig lärare. Totalt arbetar cirka tio lärare och annan personal på skolan. Våra lokaler är ändamålsenliga för pedagogisk verksamhet där vi anpassar lärmiljön efter de behov som elevgruppen har. På Bäckeskolan arbetar vi i arbetslag och elevhälsans personal ingår som en naturlig del i skolvardagen. På Bäckeskolan arbetar vi redan från årskurs ett med konceptet en-till-en i vår digitala lärandemiljö.

Ditt jobb är viktigt

Som lärare i fritidshem arbetar du oftast med elever i åldrarna sex till tolv år. Du organiserar och ansvarar för aktiviteter före, under och efter skolan för att utveckla elevernas sociala förmågor och kunskaper i exempelvis matematik, språk och samhällskunskap. I arbetet stödjer du eleverna att utveckla sina intressen, att ta egna initiativ och att ta ansvar för sig själv och andra. Som lärare i fritidshem arbetar du både inom fritidshemsverksamheten och som resurs i Studion. Beroende på din behörighet kan det vara aktuellt med undervisning i ett eller flera ämnen, främst av elever från och med åk 3 och/ eller i något praktiskt- estetiskt ämne. Du arbetar i arbetslag med både förskollärare och grundskollärare. Kontakt och god samverkan med föräldrar är också en viktig del i arbetet.

Det här är du

Du inte bara trivs med utan ser det som absolut nödvändigt att samarbeta med kollegorna som finns på vår enhet. Med bra kommunikativ förmåga och lyhördhet anpassar du verksamheten och bygger upp relationer med individer och grupp. Du inser att ett gott bemötande och inkluderande förhållningsätt är avgörande för att elever ska lyckas. Du är noggrann, ansvarstagande och kunnig i din yrkesroll och trygg som person. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

  • Grundläggande kompetenskrav Grundlärarexamen eller grundlärarexamen med inriktning mot fritidshem alternativt fritidspedagogexamen.

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Sysselsättningsgrad

80 procent

Tillträde

Efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

57/21

Sista ansökningsdatum

2021-06-20

Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Heli Kittilä
Rektor
0531-52 64 79
heli.kittila@bengtsfors.se

Helen Karlsson, Lärarförbundet
0531-52 64 93

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Stenebyskolan i Dals Långed, foto: Anna Sandström

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 juni 2021
Sidan publicerad av: Åse Malmenklev Bryngelsson