Hej

Mark- och exploateringsingenjör

Vi behöver dig till Samhällsbyggnadsenheten, välkommen med din ansökan senast 2021-10-31.

Det här är vi

Vi på samhällsbyggnadsenheten servar, i första hand, allmänheten i olika ärenden såsom; bygglovsärenden och strandskyddsdispenser. Vi arbetar även med detaljplaner, översiktsplan, fastighetsfrågor och kartor. Vi är sex medarbetare och finns på kommunkontoret i Bengtsfors. Här jobbar planchef, planhandläggare, mark-/exploateringsingenjör, bygglovhandläggare, bygglovarkitekt och byggnadsinspektör.

Ditt jobb är viktigt

Du kommer i din roll som mark och exploateringsingenjör i huvudsak att handlägga olika frågor i egenskap som markägare av kommunal mark.
Du kommer:
• Aktivt medverka i hela detaljplaneprocessen inkl. genomförande
• Arbeta med köp och försäljning av fastigheter
• Upprätta arrendeavtal och upplåtelseavtal
• Genomföra markförhandlingar
• Upprätta markanvisnings- och exploateringsavtal
• Arbeta med företagsetableringar
• Företräda kommunen som markägare vid lantmäteriförrättningar
I din roll har du löpande kontakter med privata markägare, exploatörer, näringsliv, konsulter och statliga myndigheter. Arbetet innebär ett nära samarbete med tekniska kontoret och andra delar av den kommunala förvaltningen. Inom samhällsbyggnadsenheten försöker vi arbeta brett för att kunna täcka upp för varandra vid behov och samtidigt bredda kompetensen. Arbetet innebär stort eget ansvar och initiativförmåga. Samverkan med andra kommuner kan vara aktuellt.

Det här är du

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller har annan utbildning och/eller erfarenhet som kommunen bedömer vara likvärdig. Erfarenhet av fastighetsrätt och fastighetsrättsliga avtal är meriterande, du kan t ex ha arbetat som förrättningslantmätare eller mark och exploateringsingenjör. Du har kunskaper inom fastighetsrätt, plan- och bygglagen och miljöbalken samt behärskar de vanligaste rit- och layoutprogrammen. Tidigare arbetslivserfarenhet från samhällsbyggnadsområdet är meriterande. Eftersom arbetet förutsätter god kommunikativ förmåga krävs att du behärskar svenska språket i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, du måste ha social kompetens, vara serviceinriktad, positiv, initiativrik och strukturerad. Vi förutsätter att du har ett brinnande intresse för samhällsutveckling, ser möjligheter och har ett förhållningssätt som ger bra förutsättningar för gott samarbete och trivsel på arbetsplatsen.

Kompetenskrav

  • Högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller har annan utbildning och/eller erfarenhet som kommunen bedömer vara likvärdig
  • Erfarenhet inom fastighetsrätt och fastighetsrättsliga avtal är meriterande
  •  Kunskaper inom fastighetsrätt, plan- och bygglagen och miljöbalken

Körkort klass B är ett krav

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

86/21

Sista ansökningsdatum


Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Maria Andersson
Plan- och bygglovschef
0531-52 61 23
maria.andersson@bengtsfors.se

Olle Vister, Vision
0531-52 65 21

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Foto: Niklas Eriksson

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 september 2021
Sidan publicerad av: Annica Waldebro