Hej

Systemförvaltare

Vi behöver dig till Vård, omsorg och IFO, välkommen med din ansökan senast 2021-12-12.

Det här är vi

Mellerud och Bengtsfors kommuner tänker nytt för att lösa framtidens kompetensförsörjning och säkra socialtjänstens utvecklingsarbete! Från och med hösten 2021 har kommunerna en gemensam styrning och ledning av det sociala området. Verksamheten leds av en gemensam socialchef och delas in i fem områden; individ och familjeomsorg, vård och omsorg boende, vård och omsorg, stöd och service (LSS och socialpsykiatri) samt stab och administration. Genom samarbetet skapas möjligheter att dela både chefstjänster och specialistkompetenser på ett sätt som blir fördelaktigt för båda kommunerna. Det finns en stor nytta med samarbetet då många frågor kopplade till kvalitetsutveckling och kvalitetsledningssystem är likartade i kommunerna, särskilt på en övergripande nivå. Vi arbetar enligt devisen ”Vi är i framkant och har en unik samverkan där individen alltid är i centrum”. Vi arbetar nära våra brukare som kan vara äldre, funktionsnedsatta, personer med behov av försörjningsstöd eller missbruksproblem etc. Inom området har vi många kontakter med och ett stort ansvar mot våra invånare. Ramen för vår verksamhet styrs av lagstiftning, därutöver drivs vi av att tillgodose de behov våra medborgare och brukare önskar. Vi verkar för en kultur som möjliggör lärande och kontinuerlig förbättring och utveckling. Vår värdegrund är tydlig vad gäller att arbeta utifrån en helhetssyn samt att ständigt tydliggöra vårt uppdrag för våra medarbetare och våra brukare. Det tycker vi är viktigt! Varmt välkommen att bli en del av oss!

Ditt jobb är viktigt

Som systemförvaltare inom socialförvaltningen ansvarar du för förvaltning, administration och användning av verksamhetssystemet LifeCare/ProCapita. Vid din sida har du ett lokalt verksamhetsstöd riktat mot individ och familjeomsorgen. Du svarar för planering, prioritering och hantering av systemändringar och systemutveckling tillsammans med förvaltningen, användare och systemleverantör. Även systemadministration i andra verksamhetssystem inom socialförvaltningens område ingår, som till exempel SAMSA och HSA. Som systemförvaltare har du en betydelsefull roll i förvaltningen där du tillsammans med förvaltningsledningsgruppen planerar och styr arbetet utifrån fastställda mål. Du ansvarar för att leda arbetet med att utveckla verksamhetssystem i samklang med övriga system. Ta fram planer för verksamhetssystemet och eventuella rutiner ingår också. I din roll ansvarar du för att utbildning planeras och genomförs utifrån användarnas behov och du ser till att information och användarstöd finns tillgängligt. Du samordnar systemutvecklingsgruppen bestående av enheternas utsedda medarbetare så att utvecklingen av enheternas och förvaltningens behov i verksamhetssystemet beaktas utifrån nyttan för helheten.

Det här är du

Vi söker dig som är van att arbeta självständigt, är drivande och kan leda grupper så att resultat uppnås. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara strukturerad, pedagogisk och serviceinriktad samt ha en vilja att få insikt i verksamheten. Du har högskoleutbildning och erfarenhet av systemförvaltning inom offentlig sektor, eller annan kompetens som vi anser likvärdig. Vi ser helst att du har erfarenhet av arbete i LifeCare/ProCapita eller annat verksamhetssystem inom socialförvaltningens verksamhetsområde. Vi ser också positivt på om du har erfarenhet av utvecklings- och förvaltningsarbete ur ett verksamhetsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga, är leveranssäker och har lätt för att fånga upp kärnan i verksamheters behov. Du ska vara van vid att arbeta självständigt och kan hantera att det inte alltid finns upptrampade vägar att följa när du ska driva ditt arbete framåt. Det krävs ett stort ansvarstagande och lyhördhet i kombination med en god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

  • Högskoleutbildning
  • Erfarenhet av systemförvaltning inom offentlig sektor, eller annan kompetens som vi anser likvärdig

.

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Snarast eller efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

104/21

Sista ansökningsdatum


Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Carita Larsson
Biträdande socialchef
0531-52 66 30
carita.larsson@bengtsfors.se

Tanja Mattsson
Socialchef
0530-181 49
tanja.mattsson@bengtsfors.se

Olle Vister, Vision
0531-52 65 21

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Stenebyskolan i Dals Långed, foto: Anna Sandström

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 november 2021
Sidan publicerad av: Annica Waldebro