Uthyres: Industrigatan 12, Bengtsfors

Bengtsfors Företagscenter, Industrigatan 12 i Bengtsfors.

Bengtsfors Företagscenter, Industrigatan 12 i Bengtsfors.

Bengtsfors Företagscenter lokal på 24 000 kvadratmeter är lämplig för olika typer av verksamheter, exempelvis elintensiva verksamheter som serverhallar samt tillverkning, lager och kontor. Högspänning levereras direkt till fastigheten som har eget ställverk och transformatorer.

I dagsläget finns 2 MW tillgängligt med möjlig utbyggnad till 5 MW inom tolv månader. Fastigheten har fibernät med hög hastighet, 10 Gb. Värmeåtervinning från värmeöverskott är en möjlighet. Placeringen i klimatzon fyra ger en låg årlig genomsnittstemperatur på sex grader Celsius. Anläggningen har ett ventilationssystem som ursprungligen är konstruerat för 1 200 anställda, inklusive tre takventiler med värmeväxlare. De tillgängliga lokalerna har högt i tak vilket ger ett bra luftflöde.

Regionen ligger i Skandinaviens demografiska mittpunkt. Kommunikationerna är bra med länsvägar i direkt anslutning och i närhet till fastigheten. Länsvägarna ansluter direkt till E45, E18 och E6. Avstånd till flygplatsen i Trollhättan: 106 kilometer, Landvetter: 193 kilometer och Oslo: 212 kilometer.

Historik om fastigheten

1965 byggde Volvo en ny fabrik för biltillverkning i Bengtsfors. Från 1999 har fastigheten fungerat som en affärspark i Bengtsfors. Fastigheten förvärvades under 2009 av ett konsortium, Bengtsfors Företagscenter AB, som driver egna företag och tillhandahåller anläggningar för andra företag. Fastigheten ligger vid Industrigatan 12 i det vackert belägna industriområdet sidan Södra i närheten av en av kommunernas 399 sjöar.

Lokalinformation


Lokaltyp

Kontor, lager, industri, serverhall etc.

Adress

Industrigatan 12, Bengtsfors

Lokalyta

24 000 kvadratmeter

Lokalen användes senast till

Kontor, lager, industri, utbildning

Lokal är delbar

Ja

Tomtyta

-

Tillträdesdag

Omgående

 

Fastighetsägare


Namn

Bengtsfors företagscenter AB, Ulf Godtman

E-post

ulf.godtman@bfcb.se

Telefon

0703-30 16 16


Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 september 2021
Sidan publicerad av: Anna Sandström