Hur lönsamma är företagen i Bengtsfors kommun?

Positiv utveckling

Illustration: Sofia Magnusson

Företagarna har gjort en undersökning i samtliga län och kommuner om hur lönsamma företagen är. Det är med stor stolthet vi kan meddela att företagen i Bengtsfors kommun ligger på plats 32 bland alla kommuner i Sverige!

Företagarna har gjort en undersökning i samtliga län och kommuner om hur lönsamma företagen är.
Slutsatsen i undersökningen är att det går bra för Sveriges företag på det stora hela, med många branscher och företag som uppvisar en påtaglig lönsamhet. Detta förklaras av de relativt goda tiderna som råder för ekonomin.

Stoltheten är stor över våra företag i Bengtsfors som hamnar på plats 32! Stort grattis också till Dals-Ed på plats nio.
I Sverige har företagen en lönsamhet (avkastning på sysselsatt kapital) på 14 procent, i Bengtsfors ligger siffran på 25 procent!

Ett intressant resultat är att företagen i mindre kommuner har högre lönsamhet än i storstadsregionerna.

– Det är intressant att lönsamheten bland företagen i storstadsregionerna är signifikant lägre än riksgenomsnittet. En trolig förklaring är konkurrenssituationen och större företagstäthet i dessa områden, säger René Bongard, statistiker på Företagarna och rapportförfattare.

Läs mer i artikel samt rapporten som du hittar via länken: Så lönsamma är företagen i Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du funderar på att starta eller etablera företag hjälper vi gärna till, tveka inte att ta kontakt med oss. Varmt välkommen till Bengtsfors och Dalsland!

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 november 2018
Sidan publicerad av: Anna Sandström