Boka in FRAMTIDSDAGEN 12 september
= Branschdagen + Karriärskvällen

Illustration: Sofia Magnusson

Vi bjuder in arbetsgivare i Bengtsfors kommun samt aktörer inom vidareutbildning, kompetensförsörjning och entreprenörskap att delta som utställare på Framtidsdagen med Branschdag för elever och Karriärkväll för föräldrar och allmänhet 12 september. Branschdagen är en möjlighet för lokala arbetsgivare att visa upp sig för framtida medarbetare samtidigt som eleverna får insyn i arbetslivet och vår lokala arbetsmarknad. Nytt i år är att vi kvällstid bjuder in föräldrar och andra intresserade till en Karriärskväll. Anmäl er som utställare redan nu!

FRAMTIDSDAGEN = Branschdag + Karriärskväll

Branschdag med öppen arbetsmarknadsmässa 12 september 2019

Branschdagen är ett tillfälle att marknadsföra era verksamheter och yrkesroller och skapa en första kontakt med era framtida medarbetare. I år får ni som ställer ut även möjlighet att visa upp er för föräldrar och allmänhet då vi håller en Öppen arbetsmarknadsmässa på kvällen.

För två år sedan arrangerade vi för första gången Branschdagen som blev mycket uppskattad av både elever och arbetsgivare. Vi utökade 2018 och bjöd in alla högstadieelever, arbetsgivare från olika branscher, akademi och andra aktörer. Totalt deltog ca 300 elever och 22 utställare. Vi har i år plats för fler utställare!

De elever som går på högstadiet nu tar studenten om 4-6 år och fortsätter då ut i arbetsliv eller vidareutbildning. Syftet med Branschdagen är att väcka elevernas intresse och tankar kring yrkesroller, gymnasieval och vidareutbildning samt visa vilka spännande möjligheter och arbetsgivare det finns lokalt i många olika branscher.

Nytt för i år

  • Eleverna i åk 7-9 kommer göra ett för- och efterarbete kopplat till Branschdagen för att sätta sig in i branscher, yrkesroller, kompetenskrav etc. För att planera elevernas arbete och koppla det till er utställare önskar vi er anmälan så snart som möjligt men senast 2019 06 03.
  • För föräldrar och allmänhet som är intresserade av vilka möjligheter som finns på vår lokala arbetsmarknad och inom vidareutbildning bjuder vi i år även in till en Karriärskväll.
  • Vi kommer i god tid kalla alla utställare till ett planeringsmöte samt även skicka ut information med mer detaljer om upplägg och tankar kring dagen.

Deltagandet är kostnadsfritt!
Anmäl ditt företag redan nu! Sista anmälningsdag för utställare är 2019 06 03.

Anmälan till:
Jeanette Lindh Svanqvist, näringslivsutvecklare
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se, 0531-52 60 44

Vid frågor kontakta:
Dennis Wessman, Studie och yrkesvägledare
dennis.wessman@bengtsfors.se, 0531-52 63 18

Vi som arrangerar Framtidsdagen är:
Bengtsfors kommun, Strömkullegymnasiet, Bengtsgården och Vuxenutbildningen.

Varmt välkomna till Branschdag 2019 med öppen arbetsmarknadsmässa!

Samverkan mellan skola och arbetsgivare är avgörande för att säkra vår framtida kompetensförsörjning och fortsatt tillväxt.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 augusti 2019
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist