Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Bengtsfors kommun satsar på hemester i påsk

Viktor Svan Ella Svan Gunnel Svan

Foto: Niklas Eriksson

Människors resande är just nu starkt begränsat vilket slår extra hårt mot besöksnäringen. Samtidigt är det faktiskt ett gyllene tillfälle att visa de som bor i Bengtsfors kommun vad vi har att erbjuda. I bland går vi över ån efter vatten. Vi gör nu en satsning för att stötta våra företag genom att marknadsföra möjligheten att semestra på hemmaplan, hemestra med andra ord!

Det är inte svårt att förstå att det är många barn och vuxna som är besvikna över att påsklovet inte blir som man planerat. Det är säkert många familjer som sett fram emot den bokade vintersemestern, andra har kanske planerat att resa till eller samla och umgås med långväga familjemedlemmar och släktingar. Tyvärr är inte något av detta möjligt när läget är som det är.

Samtidigt som det är tråkigt med alla inskränkningar har vi nu ett gyllene tillfälle att visa upp för vår närmarknad vad vi har ett erbjuda. Tusentals människor reser ju faktiskt hit varje år för att turista och uppleva allt det vi har här!

Har du och ditt företag ett erbjudande du vill marknadsföra?

På kommunens hemsida kommer vi att publicera en sida där du som företagare kan visa dina lokala erbjudanden för hemester. Tänk på att de aktiviteter du erbjuder måste uppfylla folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer för att inte samla fler än 50 personer, hålla avstånd, hygien etc. Vi ser helst erbjudanden om uteaktiviteter. Folkhälsomyndighetens hemsida.länk till annan webbplats

Skicka in ditt/dina erbjudanden via vår e-tjänst.länk till annan webbplats

Tips

  • Erbjudandet måste inte vara enbart för barnfamiljer.
  • Skapa gärna ett paketerbjudande tillsammans med ett annat företag.

Vi kommer så snart vi sammanställt marknadsföra detta på Bengtsfors kommuns hemsida och facebook. Vi räknar även med att ni sprider detta i era kanaler för att vi ska få så stort genomslag som möjligt.

Har du några frågor eller funderingar kontakta:
Crister Blüme
Destinationsutvecklare i Bengtsfors kommun
crister.blume@bengtsfors.se
0531-526887

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 april 2020
Sidan publicerad av: Crister Blüme