Aktiviteter och stöd för dig inom kulturella, kreativa näringar

Fotograf: Anna Sandström

Artifex Steneby anordnar denna vecka en rad olika aktiviteter för dig som verkar inom kreativa och kulturella näringar. Du kan exempelvis gå en digital utbildning om Grunderna i bokföring, budget och offert tisdag 21 april, delta i Artifex digitala Lunch In tisdag 21 april eller vara med på Digital deklarationsstuga 23 april.

Nyheter från Artifex

Denna vecka 20-24 april erbjuder Artifex fyra digitala aktiviteter för dig som verkar inom exempelvis hantverk, kultur och design. Här finns också tips till dig som vill börja sälja din kunskap digitalt, hur crowfunding fungerar samt krisinformation för kulturföretagare i pandemitider.  

Grunderna i bokföring, budget och offert 21 april

På tisdag 21 april kl 10-12 kan du delta i en zoom-föreläsning om grunderna i bokföring, budget och offerter. Föreläsningen hålls av Ronny Olsson på Nyföretagarcentrum för Artifex.
Delta via denna länk: https://us02web.zoom.us/j/84617637541 länk till annan webbplats

Lunch in 21 april

På tisdag 21 april kl 12-13 kör vi Artifex tredje lunchträff via zoom. Ta med din lunchtallrik till datorn och koppla upp dig för att träffa andra som också sitter hemma. Vi delar med oss av nyheter och tips för alla som studerar eller jobbar med hantverk, konst och design.
Delta via denna länk: https://us02web.zoom.us/j/89917568657länk till annan webbplats

Digital deklarationsstuga 23 april

På torsdag 23 april kl 12-13 kan du ställa alla frågor du vill om din deklaration. Ronny Olsson från Nyföretagarcentrum finns på plats vid datorn och svarar på dina frågor.
Delta via denna länk: https://us02web.zoom.us/j/86501429333länk till annan webbplats

Designprocessen som metod 23 april

Verkar du inom bygg-, inrednings- och möbelbranschen? Nu har du möjlighet att delta i en utbildning inom ramen för projektet Tillverka i trä. Stenebymiljön i Dals Långed bjuder in till det första seminariet på temat ”Designprocessen som metod” torsdag 23 april. Anmälan senast 21 april. Läs mer och anmäl dig här:
Steneby bjuder in bygg-, inrednings- och möbelbranschen till webinarie

Nytt på hemsidan

  • För dig som vill börja sälja din kunskap digitalt har vi samlat ihop bra plattformar för detta.
    https://www.artifex.se/stll-om-till-digitaltlänk till annan webbplats
  • På den nystartade bloggen hittar du artiklar om crowdfuning, hur vi kommer konsumera i framtiden och tips på hur andra har gjort för att ställa om sina hantverks- och designföretag nu under våren.
    https://www.artifex.se/blogglänk till annan webbplats
  • Vi har även uppdaterat krisinformationen för kulturföretagare med de senaste nyheterna från myndigheter och regionen om vilka stöd du kan få i coronatider.
    https://www.artifex.se/krisinfolänk till annan webbplats

Tips om Skatteverkets webinarier

Skatteverket håller en rad webinarier om allt från hur moms fungerar till hur du startar företag till och hur du anställer personal för första gången. Läs mer och anmäl dig här: https://skatteverket.se/foretagochorganisationer/drivaforetag/informationstraffarochwebbseminarier.4.18e1b10334ebe8bc80001513.htmllänk till annan webbplats

Artifex jobbar med att stärka hantverksbranschen, skapa kreativa tillväxtmiljöer och utveckla kultursystem på lokal och global nivå. Artifex finns på Stenebyskolan i Dals-Långed/Bengtsfors, Dacapo i Mariestad och Hantverksakademin i Tibro. Artifex drivs som ett treårigt projekt med stöd från Västra Götalandsregionen.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 april 2020
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist