Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Webbseminarium 15 maj om det tillfälliga lokalhyresstödet

Fotograf: Sofia Magnusson

Boverket arrangerar ett direktsänt webbseminarium 15 maj för fastighetsägare, hyresvärdar, hyresgäster och andra som vill veta mer om det tillfälliga lokalhyresstödet för utsatta branscher. Du kommer få mer information om vad som gäller och vilka som kan söka hyresstödet.

På grund av coronapandemin har regeringen beslutat om ett tillfälligt stöd till hyresvärdar som har gett rabatt på fasta lokalhyreskostnader till hyresgäster i utsatta branscher. Stödet söks av hyresvärden i efterhand. Ansökan kan göras under perioden 1 juli-31 augusti 2020. Du kan läsa mer om det tillfälliga lokalhyresstödet här Hyresstöd till utsatta branscherlänk till annan webbplats.

Boverket arrangerar ett seminarium för alla som vill veta mer om stödet 15 maj klockan 14:00-15:00. Seminariet spelas in och kan ses även i efterhand.

Från Boverket medverkar bland andra generaldirektör Anders Sjelvgren och rättschef Yvonne Svensson, samt verksjurist Carl-Magnus Oredsson, arkitekt Adam Laurin och enhetschef Kerstin Hannrup. Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund deltar via länk. Du kommer även få lyssna till representanter från Länsstyrelsen och Fastighetsägarna.

Ur programmet

  • Det nya lokalhyresstödet - vad gäller och vilka kan söka?
  • Länsstyrelsen i Västra Götaland informerar om hur de förbereder hanteringen av ansökningar till stödet
  • Vad gör Fastighetsägarna?

Mer information och länk till seminariet

Är ditt företag i kris, behöver du rådgivning eller information?

Företagarhjälpen Fyrbodal
Samlad information om aktuella stödpaket och åtgärder

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 maj 2020
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist