Information till företag och företagarföreningar inom handel och restaurang

Fotograf: Sofia Magnusson

Smittskydd Västra Götaland informerar och påminner alla företagarföreningar och företag inom handel och restaurang i Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda och Melleruds kommuner om de föreskrifter som finns mot allmän trängsel. De poängterar i informationsbrevet det goda arbete som görs och vikten av att företagen stöttar varandra och fortsätter att följa föreskrifter och allmänna råd.

Smittskydd Västra Götaland vänder sig via Dalslands miljö- och energiförbund direkt till alla berörda företagarföreningar och företag inom handel och restaurang i Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda och Melleruds kommuner som ingår i miljösamverkan Dalsland.

Företag som bedriver affärsverksamhet har ett ansvar att se till att kunder kan uppfylla de föreskrifter som finns mot allmän trängsel och ska också övervaka att trängsel motverkas. Detta gäller även om kunden själv har ett ansvar att se till att motverka trängsel.

Som sammanslutning av företagare på en ort eller ett köpcentrum har ni en viktig roll för att stötta varandra i olika situationer. Det är en svår tid nu i coronakrisens spår, och vi får alla hjälpas åt för att göra det så bra som möjligt. De flesta av er sköter verksamheten på ett corona-säkert sätt, vilket noteras med glädje, skriver Eva Lindhusen Lindhé, biträdande smittkyddsläkare i Västra Götaland i informationsbrevet.

Smittskydd Västra Götaland har fått in en del klagomål på trängsel i butiker, vilket väcker oro hos hos kunder och uppmanar alla företagarsammanslutningar och företag att stötta varandra och fortsätta följa föreskrifter och allmänna råd.

För både er verksamhet och kundernas trygghet ber vi er beakta de föreskrifter som finns, uppmanar Eva Lindhusen Lindhé

Föreskrifterna kan du läsa mer om i denna länk:
Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd olänk till annan webbplatsm allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 m.m.länk till annan webbplats

Läs informationsbrevet från Eva Lindhusen Lindhé i sin helhet i denna länk:
Till alla affärsinnehavare i kommuner i miljösamverkan Dalsland

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 juni 2020
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist