Näringslivsfrukost 1 oktober – en framtidsresa i 360°

I samband med planeringen inför höstens Branschdag, vår årliga arbetsmarknadsmässa för elever på Bengtsgården och Strömkullegymnasiet, kom pandemin. Men vi ställer inte in, vi ställer om och ersätter mässan med en interaktiv 360° multimediashow för elever och arbetsgivare! Du som är företagare och arbetsgivare i Bengtsfors kommun bjuds in till näringslivsfrukost med fokus på framtidens kompetensförsörjning där du även får delta på den interaktiva framtidsresan i 360°.

Syftet med Branschdagen har sedan starten 2017 varit att väcka elevernas intresse och tankar kring yrkesroller, gymnasieval och vidareutbildning samt visa vilka spännande möjligheter och arbetsgivare det finns lokalt inom många olika branscher. Lika viktigt är att du som är arbetsgivare får förståelse för vad som inspirerar och motiverar elevernas olika val och vad som avgör om du är en attraktiv arbetsgivare.

Tillsammans med Innovatum och projektet Kraftledningar kommer vi i år inspirera elever, skolpersonal och arbetsgivare med Koko Travel Show - en innovativ och interaktiv framtidsresa.

Koko Travel Show är en turnerande interaktiv 360° multimediashow. Genom att svara på frågor via smartphones inne i en 80 kvadratmeter stor projektionsbur där väggarna består av 360° filmprojektioner på tre meters höjd påverkar deltagarna föreställningen och bygger samtidigt sina egna personliga psykologiska profiler. Allt går i en rasande takt och avslutas i en workshop där eleverna diskuterar val, framtiden och sin roll i den.

Mer information om Koko Travel Show

I den här filen presenteras Koko Travel Show.
Du kan även se ett filmklipp om Koko Travel Show här.länk till annan webbplats

Företag och arbetsgivare inbjuds till Framtidsfrukost 1 oktober

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för sammankomster och har genomfört en riskbedömning för att säkertställa att Framtidsfrukosten följer alla rekommendationer. Läs mer nedan om riskbedömning och riskreducerande åtgärder.

Frukostens tema är framtidens medarbetare och kompetensförsörjning. Medverkar gör bland annat Innovatum, Teknikcollege Dalsland samt våra studie- och yrkesvägledare och rektorer. Vi inleder näringslivsfrukosten med att delta på den interaktiva framtidsresan Koko Travel Show och avslutar med frukost, reflektion och dialog.

Var?

Vi inleder på på Bengtsfors Sporthall med Koko Travel Show och avslutar med frukost på First Hotel Bengtsfors.

  • Bengtsfors Sporthall, Centralbacken 10E, 666 31 Bengtsfors
  • First Hotel Bengtsfors, Karlsbergsvägen 3, 666 31 Bengtsfors

När?

07:15 Samling vid Bengtsfors Sporthall
07:30 - 08:00 Vi deltar på Koko Travel Show
08:00 - 08:10 Förflyttning till First Hotel Bengtsfors
08:10 - 09:10 Frukost med dialog om framtidens medarbetare och kompetensförsörjning

Anmälan!

Begränsat antal platser, anmäl dig redan nu via forumläret här nedan. Sista anmälningsdag 24 september eller så länge platserna räcker.


Ange organisation/företag du representerar
Kontaktuppgifter * (obligatorisk)
Kontaktuppgifter

Vid behov av specialkost, beskriv vilken kost du är i behov av

Folkhälsomyndighetens riktlinjer för sammankomster och riskbedömning

Vi har utgått från Folkhälsomyndighetens riktlinjer för evenemang och sammankomster samt genomfört en riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg för att säkerställa att Framtidsfrukosten är säker att delta på. Vi begränsar antalet deltagare, vi säkerställer avstånd och att det finns möjligheter till handtvätt och desinfektion. Frukost serveras på tallrik vid sittplats. Vi avråder personer i riskgrupper att delta.

Arrangörer Framtidsfrukost och Koko Travel Show

Framtidsfrukosten arrangeras av Bengtsfors kommun, Strömkullegymnasiet, Bengtsgården och Vuxenutbildningen.
Koko Travel Show ingår i projektet Kraftledningar som genomförs av Innovatum, INSPIRIA, skolor och näringsliv inom Fyrbodal och Østfold samt Interreg Sverige-Norge.

Välkommen till en svindlande upplevelse på resan som kallas livet!

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 september 2020
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist