Har du enskilt företag? Ansök om omsättningsstöd för mars-juli 2020 senast 31 januari

Illustration: Sofia Magnusson

Är du enskild företagare och haft större omsättningstapp på grund av pandemin? Missa inte att söka omsättningsstödet hos Boverket. Sista ansökningsdag för perioden mars till juli 2020 är 31 januari 2021. Regeringen har även föreslagit att omsättningsstödet ska förlängas augusti till december 2020 plus januari till februari 2021.

Information om omsättningstöd för enskilda näringsidkare

Många enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av den pågående pandemin. Regeringen beslutade den 5 november 2020 om ett nytt omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Detta stöd avser minskad omsättning under mars – juli 2020. Sista ansökningsdag för stödet är 31 januari 2021.

För att du som enskild företagare ska kunna söka omsättningsstöd krävs

  • att du haft en omsättning på minst 200 000 kronor under föregående år
  • att du är godkänd för F-skatt
  • att du har haft ett större omsättningstapp till följd av pandemin: minst 30% tapp i mars-april, minst 40% tapp i maj och minst 50% tapp i juni-juli

Läs mer på om stödet och hur du ansöker på Verksamt.se Omsättningsstödet för enskilda näringsidkarelänk till annan webbplats

Ansök senast 31 januari 2021 på Boverkets e-tjänst för perioden mars-juli 2020

Sista ansökningsdag för perioden mars till juli 2020 är 31 januari 2021. Beslut om stöd att fattas av Länsstyrelsen och betalas ut av Boverket. Ansök här Boverkets e-tjänstlänk till annan webbplats
Behöver du hjälp att söka, kontakta din revisor!

Förslag om förlängning av omsättningsstöd

Regeringen föreslår en förlängning av omsättningsstödet augusti till december 2020 samt januari till februari 2021. Det blir en ny ansökningsomgång för förlängningen. Informationen uppdateras när regeringen har mer detaljerad information.

Förslag om nytt omsättningsstöd för handels- och kommanditbolag

Regeringen föreslår ett nytt stöd till handels- och kommanditbolag med minst en fysisk delägare. Stödet kommer att utformas på liknande sätt som omsättningsstödet till enskilda näringsidkare och följa samma perioder. Informationen uppdateras när regeringen har mer detaljerad information.

Det finns hjälp att få!

Missa inte att utnyttja de olika rådgivningsinsatser och stödpaket som finns. Det är svårt att hålla sig uppdaterad på alla insatser och stöd men det finns hjälp att få! På vår samlingssida hittar du information om allt från rådgivning till akut hjälp samt de statliga och kommunala stöd- och åtgärdspaket samt annan viktig information med anledning av pandemin.

Klicka här så kommer du till vår samlingssida - Näringslivsinformation med anledning av pandemin

Du kan alltid kontakta oss på näringslivsenheten så hjälper vi dig att hitta rätt! Du hittar våra kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Prenumerera på näringslivsnytt från Bengtsfors kommun

Vill du prenumerera på våra näringslivsnyheter kan du starta din prenumeration genom att följa den här länken Prenumerera på näringslivsnytt. Ange din e-post adress samt att du vill följa nyheter om näringslivsfrågor samt även om du har något specifikt branschintresse.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 januari 2021
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist