Förlängt omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Illustration: Sofia Magnusson

Driver du enskild firma och har drabbats ekonomiskt på grund av coronapandemin? Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare går nu återigen att söka. Den nya ansökningsperioden öppnade 2 mars och ansökan kan göras till och med 30 april 2021.

Covid-19 har medfört negativa ekonomiska konsekvenser för många företagare. Regeringen har därför beslutat att förlänga omsättningsstödet till enskilda näringsidkare. Omsättningsstödet har stora likheter med omställningsstödet, men riktar sig specifikt till enskilda näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av den pågående pandemin.

Vad innebär stödet

Stödet ger ersättning för förlorade intäkter under fem månader, från augusti 2020 till februari 2021. Stödnivån är 75% eller 90% av nettoomsättningen under stödperioden jämfört med referensperioden 2019. Motsvarande månad eller månader 2019 utgör respektive stödperiods referensperiod. En enskild näringsidkare kan få maximalt 168 000 kronor i ersättning. Stödet är som tidigare uppdelat i tre stödperioder:

  • augusti – oktober 2020
  • november - december 2020
  • januari – februari 2021

Ansök på Boverkets e-tjänst senast 30 april 2021 Boverkets e-tjänstlänk till annan webbplats

Information om stödet på finns på:
Länsstyrelsens hemsida Omsättningsstöd till enskilda näringsidkarelänk till annan webbplats
Länsstyrelsens film om omsättningsstödet Förlängt omsättningsstödlänk till annan webbplats

Det finns hjälp att få

Missa inte att utnyttja de olika rådgivningsinsatser och stödpaket som finns. Det är svårt att hålla sig uppdaterad på alla insatser och stöd men det finns hjälp. På vår samlingssida hittar du information om allt från rådgivning till akut hjälp samt de statliga och kommunala stöd- och åtgärdspaket samt annan viktig information med anledning av pandemin.

Klicka här så kommer du till vår samlingssida - Näringslivsinformation med anledning av pandemin

Du kan alltid kontakta oss på näringslivsenheten så hjälper vi dig att hitta rätt! Du hittar våra kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Prenumerera på näringslivsnytt från Bengtsfors kommun

Vill du prenumerera på våra näringslivsnyheter kan du starta din prenumeration genom att följa den här länken Prenumerera på näringslivsnytt. Ange din e-post adress samt att du vill följa nyheter om näringslivsfrågor samt även om du har något specifikt branschintresse.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 mars 2021
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist