Webbinarium: Personalövertagande ett smart alternativ vid ägarskifte

Bild: Coompanion Fyrbodal Personalövertagande

I Sverige har cirka 35 procent av alla företagare redan passerat pensionsåldern och många har svårt att hitta nya ägare till sina företag. Det ser likadant ut i Dalsland. Konsekvensen är att lönsamma företag pensioneras tillsammans med sina ägare. Ett smart alternativ till nedläggning är att personal axlar ägarrollen tillsammans genom personalövertagande. På Coompanion Väst webbinarium 1 oktober får du veta mer om hur ett personalövertagande kan gå till.

Dalslands näringsliv står inför en stor generationsväxling. Lyckade ägarskiften är avgörande för både företag och anställda samt för företagsklimatet och välfärden i Dalsland. Kommunerna i Dalsland har stort fokus på ägarskifte och kan erbjuda information, rådgivning och coachning till både köpare och säljare i samverkan med olika experter från exempelvis Almi Väst, Coompanion Fyrbodal, Företagarna och Svenskt Näringsliv.

Hur kan personal ta över och rädda livskraftiga företag

Coompanion Väst bjuder in till ett webbinarium om personalövertagande, ett smart alternativ till nedläggning som innebär att personalen axlar ägarrollen tilsammans. Du kommer få lyssna till Leif Thyrén, författare till en ny bok om personalövertagande. Han visar praktiska exempel på hur ägarskifte av ett företag kan gå till. Moderator är Karina Lindgren, rådgivare på Coompanion.

Coompanion har utvecklat en innovativ organisationsmodell för personalövertagande och ägande av företag. På webbinariet får du lära dig mer om modellen, som kan rädda många livskraftiga företag i landet.

Du är varmt välkommen på webbinariet!

Vill du veta mer om vilken hjälp du kan få vid ägarskifte?

Både köpare och säljare kan få hjälp vid ägarskifte. Titta gärna på filmen för mer information och ta kontakt med oss på näringslivsenheten så hjälper vi dig. Våra kontaktuppgifter hittar du längst ner.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 september 2021
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist