Ägarskifte tar tid - förbered dig inför en försäljning

Bild: Coompanion Fyrbodal Ägarskifte

Funderar du på att sälja företaget? Det finns hjälp av få! Även om det inte är dags precis nu rekommenderar vi att börja i god tid så att du kan ta ett genomtänkt beslut och planera för bästa möjliga försäljning. Välkommen till Coompanion och Almi Väst webbinarium 27 oktober där du får veta mer om ägarskifte och att sälja ett företag.

Ungefär 25 % procent av alla företag i Dalsland har ägare som är över 64 år. Dalslands näringsliv står inför en stor generationsväxling. Lyckade ägar- och generationsskiften är avgörande för både företag och anställda samt för företagsklimatet och välfärden i Dalsland. Kommunerna i Dalsland har stort fokus på ägarskifte och kan erbjuda information, rådgivning och coachning till både köpare och säljare i samverkan med olika experter från exempelvis Almi Väst, Coompanion Fyrbodal, Företagarna och Svenskt Näringsliv.

Webbinarium om att förbereda försäljning av ditt företag

Du får möta

  • Sten Jensen från Plusbyrån, som reder ut begreppen om vad man som säljare ska tänka på innan och i samband med en försäljning av ett företag.
  • Carin Ramneskär, rådgivare på Almi Väst. Carin har som sitt specialområde att ge råd till företagare bland annat om finansieringsfrågor. Carin har mångårig erfarenhet som egen företagare samt inom företagsrådgivning och finansiering.
  • Karina Lindgren, rådgivare på Coompanion. Karina jobbar bland annat med utbildning och coaching vid uppstart av företag. Karina har lång och bred erfarenhet både som ledare och som företagare.

Vill du veta mer om vilken hjälp du kan få vid ägarskifte?

Både köpare och säljare kan få hjälp vid ägarskifte. Titta gärna på filmen för mer information och ta kontakt med oss på näringslivsenheten så hjälper vi dig. Våra kontaktuppgifter hittar du längst ner.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2021
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist