Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Årets företagare 2012

Nils Andre, Jenny Wallman och Ingela Andre

Nils Andre, Jenny Wallman och Ingela Andre.

Årets företagare 2012 - Optimistens lanthandel. Sällan har ett företagsnamn stämt bättre överens med dess ägare än just årets företag i Bengtsfors kommun. Det finns de som menar att det borde vara omöjligt att driva ett sådant här företag med de förutsättningar som finns, men inget är omöjligt för Ingela och Nils Andrée.

Hos Optimisten löser man det mesta; om det kommer sommarstugeägare till Gustavsfors så kan de hämta sin matkasse sent på fredagskvällen, om isen tillåter plogar Nils upp väg över från Torrskog, om turister behöver hjälp för att hitta på något i området då agerar butiken turistbyrå, om det saknas bensinstation då försöker de ordna en. Ja, exemplen är många och ett annat exempel är att butiken är den enda svanenmärkta butiken i hela Dalsland!

Optimistens lanthandel bildades i nuvarande form 1991 och butiken har ungefär 4 anställda. Enligt företagets presentation på nummerupplysningssida på Internet sägs att i butiken ”förstår de sig på livsmedel”, vår uppfattning är att företagets styrka är att de förstår sig på fôlk.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 september 2017
Sidan publicerad av: Anna Sandström