Olga Birkfelts konstprisvinnare 2016

Oscar Wall, Ida Karlsson och Frida Nilsson.

Oscar Wall, Ida Karlsson och Frida Nilsson, foto: Sofia Magnusson.

Pristagarna i Olga Birkfelts konstpris 2016 är samtliga studenter vid Steneby. Det är Frida Nilsson, Oscar Wall och Ida Karlsson som får dela på prissumman.

Juryns motiveringar:

Frida Nilsson

I första anblick möts betraktaren av välsytt och tilltalande plagg, men ju närmare betraktaren går desto mer får en ont i magen. Frida Nilsson värjer sig inte för att trycka upp tunga och svåra ämnen rakt upp i ansiktet på betraktaren. Det är rent ut sagt starkt! Frida skapar diskussion, skulpturellt direkt mot kroppen och kokar ner det till ett krav om självinsikt.

Oscar Wall

Det finns en fantastisk lek mellan hantverksglädje, formspråk och funktion i Oscar Walls verk. Genom att kombinera ljud och ljus, föreställer vi oss att det finns ett användningsområde lika mycket som det leker med tanken av absurdum. Oscars hantverksskicklighet lyser starkare än glödlampan själv i verket.

Ida Karlsson

I en sprakande värld, tar Ida Karlsson med oss på en resa i färg och form. Det är uppiggande, ja, kanske nästan överväldigande. Ida lämnar likt solen ett färgintryck i ögat som följer en långt efter sin betraktelse med konstverket. Vi vill uppmuntra och stötta Ida i sitt skapande, och ser fram emot att se hur hennes värld växter fram!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 oktober 2016
Sidan publicerad av: Anna Sandström