Trygghetsboende och lägenheter projekteras

Vy från Storgatan

Vy från Storgatan. Illustration: Temagruppen

Bengtsforshus AB projekterar för nybygge av ett, sex till sju våningar, högt hus i Bengtsfors centrum. Huset som kommer att inrymma mellan åtta och tio lägenheter anpassade för trygghetsboende och ett tjugotal vanliga lägenheter ska byggas på delar av Nygårdsparkeringen.

I anslutning till trygghetsboendet kommer det även att finnas gemensamhetsutrymmen, ritningarna visar bland annat en altan på taket för detta syfte.

- Det andra våningsplanet är redan tingat av folktandvården och i bottenplanet kommer det att finnas ytor för butiker och annan verksamhet. Där finns en förfrågan från Dalsland Turist AB om att hyra lokaler för turistbyråverksamhet, säger Göran Eriksson som är VD för Bengtsfors Teknik AB. Nybygget som möjliggör en flytt av folktandvården ger även positiva  ringar på vattnet för vårdcentralen som länge varit trångbodda och på detta sätt kan få en större yta för sin verksamhet på Nygård.

Det nya huset beräknas bli drygt 20 meter högt och erbjuder alla boende sjöutsikt, oavsett lägenhetens placering. Enligt planen kommer huset att bestå av tvårumslägenheter på 50-60 kvadratmeter och trerumslägenheter på cirka 70 kvadratmeter.

Tidsplanen för projektet ligger ett par år framåt i tiden. Beslut om byggnation kommer att ta av styrelsen i Bengtsforshus AB som när tiden är inne fattar beslut i denna fråga efter att projekteringen är klar.

Illustration: Temagruppen

Illustration: Temagruppen

Illustration: Temagruppen

Illustration: Temagruppen

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2018
Sidan publicerad av: Anna Sandström