Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Tätortsskyltar med filmtema

Bild

Tätortsskyltar Bengtsfors kommun 2018

Bengtsfors kommun har varit populär som inspelningsplats för flera storfilmer som producerats under 2000-talet. Därför har vi gjort nya tätortsskyltar med filmaffisher. När du kör in i fem av kommunens tätorter välkomnas du av skyltar som lyfter fram filmer som spelats in på orten.

Komedin Kopps av Josef Fares med bland andra Eva Röse och Fares Fares om en nedläggningshotad polisstation spelades in i Bäckefors 2003. I Gustavsfors spelades den dansk-svenska filmen Midsommar av Carsten Myllerup med bland andra Tuva Novotny in år 2000. I Bengtsfors spelades gangsterkomedin Smala Sussie in av Ulf Malmros in 2003. Victoria är en norsk dramafilm från 2013 baserad på Knut Hamsuns roman Victoria (1898) med bland annat Bill Skarsgård, och flera platser i Dalsland blev inspelningsplatser. Baldernäs som inspelningsplats gör att vi kopplar filmen till Dals Långed.

Billingsfors har haft besök av flera filmteam genom åren. Komedin Offside av Mårten Klingvall från 2006 med bland andra Jonas Karlsson och Ingvar Hirdwall har sina rötter i Billingsfors IK:s historia och nutid. Även Bröllopsfotografen av Ulf Malmros från 2009 med bland andra Tuva Novotny och Kjell Bergqvist har i vissa delar Billingsfors som inspelningsplats. Musikaldramat från 2000 av Lars von Trier Dancer in the dark med Björk i huvudrollen är delvis inspelad i Billingsfors bruksmiljö.

Vi passar på att tacka Götafilm, Memfis film, Illusionsfilm och Filmkameratene AS för benäget tillstånd att använda affisherna och hälsar alla filmbolag välkomna att spela in film i vår kommun.

Skylt Gustavsfors
Skylt Bäckefors
Skylt Billingsfors
Skylt Dals Långed
Skylt Bengtsfors
Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 oktober 2018
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson