Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Hyvelbengt, Jonny Dyckert och Bohuslän Big Band besökte oss

bild

Hyvelbengt & Jonny Dyckert, källa: Bohuslän Big Band

Alla elever i förskoleklass - årskurs 3 var på Odéon i Bengtsfors och underhölls av Bohuslän Big Band i början av veckan. Eleverna fick se föreställningen "Vår underbara värld" med Hyvelbengt & Jonny Dyckert och Bohuslän Big Band.

Föreställningen är ett musikaliskt kunskapsfyrverkeri om jordens bästa underverk, uppfinningar och äventyr i roliga låtar och nästan sanna historier om allt från uppfinnaren av frisbeen till kinesiska muren.

Henrik Wallgren och Per Umaerus spelar Jonny & Bengt. De skriver låtar om kvinnor och män som fått snilleblixtar och skapat fiffiga saker  som ingen tänkt på förut. Och så kollar de in våghalsiga äventyrare och  häftiga underverk, allt tillsammans med Bohuslän Big Band.

I sketcher och låtar får publiken lära känna uppfinnarna bakom dynamiten och frisbeen, träffa sjörövare, åka vassbåt med Thor Heyerdahl  och till och med besöka Kinesiska muren.

I filmsnutten från besöken (nedan) har de "simskola" tillsammans med eleverna.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 februari 2018
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson