Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Earth hour blir klimatsmart mat i år

Bild

Bengtsfors kommun vill vara en del av Earth hour även i år. Till skillnad från tidigare år kommer vi att lyfta fram matens betydelse för miljön. Dels, så klart, genom det dagliga och långsiktiga arbete inom miljöområdet kopplat till mat. Men framför allt så planerar måltidsenheten att servera klimatsmart meny på särskilda boenden och inom hemtjänsten lördagen den 24 mars.

Earth hour är ett initiativ från världsnaturfonden (WWF).  Årets Earth hour-tema: One Planet Life – ett hållbart liv på vår enda planet. Har du tänkt på hur våra livsstilar lämnar avtryck på jorden? Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens  klimatfotavtryck och vår överkonsumtion bidrar till att djur och natur
tar stryk. Här kan du läsa mer om världsanaturfondens satsning inför Earth hour 2018.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Earth Hour är en fantastisk möjlighet att få in hållbarhetstänket på arbetsplatsen och i vardagen, men också en möjlighet att få människor att mötas i ett trevligt event. Årets manifestation fokuserar mycket på matfrågan och hur vi kan äta klimatsmart, något som vi vill uppmana människor att göra, säger Göran Wahlgren som är måltidschef i Bengtsfors kommun.

Måltidsenheten jobbar med klimatfrågan kontinuerligt. Det senaste större projektet var ”klimatsmart mat” under veckorna 46-47-48 år 2017, under utvalda dagar. Vi genomför också Matsvinns-projekt under veckorna 10-11-12-13.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 mars 2018
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson