Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

290 000 kronor till kultur i skolan

Bild

186,5 miljoner kronor fördelar nu kulturrådet till Skapande skola-aktiviteter i grundskolan och förskolan. 848 000 grundskoleelever och 25 000 förskolebarn får ta del av konst och kultur i sina skolor under det kommande läsåret. Bengtsfors kommun tilldelas 290 000 kronor.

Här är lite av vad som planeras inom skapande skola i vår kommun:

Franserudsskolan

Kommer att satsa på författarbesök för alla årskurser, och här använder vi oss av Författarcentrum för att finna bra författare.

Bäckeskolan

Vill ha ett stort cirkusprojekt som avslutas med föreställning för föräldrar. För detta är Cirkusexpressen tilltänkta.

Ekhagsskolan

Här finns det olika önskemål för olika årskurser. Det är dans, film, foto och slöjd/hantverk. Aktörer är Mie Felth/Emelie Rygfelt Wilander, Danspoolen Vänersborg och Jessica Fleetwood/Malin Robertsson Harén.

Bengtsgården

Högstadieskolan vill arbeta med ett kulturellt skolgårdsprojekt. Det sker i samarbete med konstnärskollektivet
Not Quite.

I år kunde vi också ansöka om pengar för skapande skola för förskolorna. Det var två förskolor som var intresserade; Skåpafors och Lövåsen, de vill ha workshops med musik och rörelse säger kultur- och fritidschef Sara Vogel Rödin.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 maj 2018
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson