Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Fjärrvärmekulverten mellan Billingsfors och Bengtsfors invigdes

Bild

Landshövding Anders Danielsson med kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson utanför Ahlström Munksjö ABs fabrik i Billingsfors. Foto: Sofia Magnusson

Nu har fjärrvärmekulverten mellan Billingsfors och Bengtsfors invigts. Kulverten går från Ahlström-Munksjö ABs fabrik i Billingsfors via gamla Lelångenbanan till Bengtsfors. Fjärrvärmeledningarna som är nedlagda i den nya kulverten är nu påkopplade med spillvärme från Ahlström-Munksjö AB i Billingsfors och sammankopplade med ledningsnätet i Bengtsfors.

Den formella invigningen gjordes av landshövding Anders Danielsson vid en liten ceremoni inne på fabriken, men eftersom det inte är möjligt att ha en allmän invigning där genomfördes en invigning till senare på kvällen.

Vid besöker fick landshövding Anders Danielsson träffa representanter från Bengtsfors kommun och Ahlström-Munksjö AB och aktuella gemensamma frågor diskuterades. Därefter genomfördes en rundvandring på anläggningen  och i slutet av den förrättade landshövdingen invigningen av den nya kulverten.

Invigning för allmänheten

Några timmar senare var allmänheten inbjuden till att delta vid invigning och aktiviteter vid det gamla cisternområdet mittemot Ahlström-Munksjös fabrik. Sven Strand, teknisk chef på Ahlström-Munksjö i Billingsfors och kommunchef Göran Eriksson förrättade tillsammans invigningen. Därefter fanns möljlighet att gå tipspromenad längs gamla Lelångenbanan och runt Höljerud för de som ville. De som ville kunde också prova att cykla elcykel eller diskutera fjärrvärme.

Sven Strand och Göran Eriksson klipper invigningsband

Sven Strand och Göran Eriksson förklarar fjärrvärmekulverten för invigd. Foto: Sofia Magnusson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 maj 2018
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson