Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Krisberedskapsveckan 28 maj-3 juni

Bild

Foto: Thomas Henriksson, MSB

Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj som ska öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, ytterst krig. I år kommer krisberedskapsveckan att märkas genom att alla hushåll i Sverige får broschyren "Om krisen eller kriget kommer" hem till sig. Broschyren är samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Syftet med utskicket är att öka medvetenheten och öka kunskapen samtidigt som alla har ett eget ansvar för sig och sin familj. Genom att öka medvetenheten och beredskapen hos oss alla blir vi tryggare och bättre förberedda om något händer. Ta dig tid att läsa igenom broschyren och förbered dig så att du ha mat, vatten och värme utifall att något händer. Vid en samhällskris kommer hjälpen först att gå till de som bäst behöver den. De flesta måste vara beredda på att klara sig själv en tid.

Här kan du ladda ner broschyren och även läsa den på andra språk än svenska.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Krisberedskap och krishantering i Bengtsfors kommun - här kan du läsa mer om vårt arbete.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har gjort några filmer om krisförberedelser som kan vara bra att titta på. Här nedanför hittar du en av filmerna. Samtliga filmer finns här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 maj 2018
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson