Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Det händer på Ekhagsskolan

Skapande Skola

Skapande skola på Not Quite.

Det händer mycket spännande saker på skolan under våren. Bland annat så samarbetar vi med Stenebyskolan och Not Quite. Dalslandsresan i årskurs 3 är ett åtrerkommande och populärt inslag.

Genom Skapande skola kunde årskurs 4 och 5 åka till Not Quite och se på smide och drejning av keramik. Våra elever fick bland annat skulptera figurer i lera som bebodde planeten Tjoanna. På Not Quite samarbetar vi med smideskonstnären Jessica Fleetwood och keramikern Anne Lindgren.

Årskurs 2 har under våren 2018 haft ett samarbete med Stenebyskolan. Erik Thulén och Evelina Hedin, som tidigare varit studenter på Stenebysskolan, har ett pågående konstprojekt med tema Dalslands kanal. Eleverna fick använda olika tekniker för att skapa en ”dröm kanal” som du kan se på bilderna nedan.

De tyckte att det var jättekul att få delta i ett projekt med riktiga konstnärer, säger läraren Malin Larsson.

Den 1 juniär det Dalslandsresa för eleverna i årskurs 3. I år blir det bland annat besök vid hällristningarna i Tisselskog.

Stenby och Ekhagsskolan
Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 maj 2018
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson