Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Tankstation med biogas

Biogasstation

Biogasstation på Sågudden. Foto: Niklas Eriksson

Bengtfors kommun har under 2018 att satsat på biogasbilar, vilket möjliggjort etableringen av en biogasstation. Företaget BRC Sweden AB har levererat en tankstation med biogas i Bengtsfors. Tankstationen är placerad vid Din-X på Sågudden i Bengtsfors. Gasstationen ainvigdes 9 november.

BRC Sweden beviljades klimatinvesteringsstöd från Naturvårdsverket för att bygga totalt fyra biogasstationer i Fyrbodal, varav tre i Dalsland. Nu kan du tanka biogas i Bengtsfors, Dals Ed och Mellerud. Kommunfullmäktige har tidigare beslutat att en del av kommunens fordonsflotta ska drivas med biogas. Här kan du läsa mer om beslutet.

- Vi köper in biogasbilar under 2018, och jag räknar med att det blir ca 30 bilar under året, säger ekonomichef Peter Johansson. De flesta är av modellen Suzuki S-cross SX4 med fyrhjulsdrift.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 november 2018
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson