Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Skatepark invigd

Invigning skatepark

Foto: Anna Sandström

I solsken och med många barn invigdes skateparken på Sågudden i Bengtsfors centrum. Att döma av alla barn fungerar platsen även som lekplats och skateramperna testades med såväl skateboard, cykel, kick-bike och hoverboard.

- Planeringen av skateparken har pågått under lång tid men nu finns äntligen den efterlängtade skateparken på plats. Här hoppas vi få se barn i alla åldrar så att den blir ordentligt använd sa Per Eriksson, kommunstyrelsens ordförande vid sitt invigningstal.

I direkt anslutning till skateparken finns en basketplan med asfalterat underlag. Inom kort kommer även en beachvolleyboll-plan och en gungställning att färdigställas. Ett stenkast längre bort finns Såguddens badplats vilket gör området till ett fantastiskt ställe att umgås på. Man har även arbetat med belysningen på platsen för att det ska bli en trygg plats att vistas på.

Jana Ziegler och Per Eriksson

Jana Ziegler som ansvarat för skateparksprojektet tillsammans med Per Eriksson, kommunstyrelsens ordförande. Foto: Anna Sandström

Skateparksramp, Sågudden

En av ramperna på skateparken. Foto: Anna Sandström

Vollebollplan

En volleybollplan är under uppförande. Foto: Anna Sandström

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 juni 2018
Sidan publicerad av: Anna Sandström